Králík naruby:
Na pekáč -cca 15dkg sádla + 15dkg másla. (Já dávám od oka). Poklademe větším množstvím cibule pokrájené na kolečka tak, aby bylo zakryto celé dno pekáče do výšky zhruba 1-1,5cm. Kdo cibuli nemusí, může dát méně. Na cibuli poklademe plátky anglické slaniny.
Králíka naporcujeme a z jedné strany obalíme v trojobalu jako řízek. Neobalenou stranou naskládáme na slaninu do pekáče, přiklopíme a pečeme. V průběhu pečení přeléváme výpekem. Při tom zkoušíme, zda je králík měkký. Po změknutí odklopíme a necháme strouhanku zrůžovět, jak já říkám zkřupnout. Teplotu trouby dávám na začátku na 220°C a po půl hodině stáhnu teplotu na 180°C. Při této teplotě dělám až dokonce. (Je to se mnou složitější, protože vařím od oka a pečení reguluji stejně tak. No jo, teď se budu muset učit vážit, měřit a sledovat čas a teplotu. Kdyby byla nějaká nejasnost, ráda odpovím. Markéta
Na pekáč -cca 15dkg sádla + 15dkg másla. (Já dávám od oka). Poklademe větším množstvím cibule pokrájené na kolečka tak, aby bylo zakryto celé dno pekáče do výšky zhruba 1-1,5cm. Kdo cibuli nemusí, může dát méně. Na cibuli poklademe plátky anglické slaniny.
Králíka naporcujeme a z jedné strany obalíme v trojobalu jako řízek. Neobalenou stranou naskládáme na slaninu do pekáče, přiklopíme a pečeme. V průběhu pečení přeléváme výpekem. Při tom zkoušíme, zda je králík měkký. Po změknutí odklopíme a necháme strouhanku zrůžovět, jak já říkám zkřupnout. Teplotu trouby dávám na začátku na 220°C a po půl hodině stáhnu teplotu na 180°C. Při této teplotě dělám až dokonce. (Je to se mnou složitější, protože vařím od oka a pečení reguluji stejně tak. No jo, teď se budu muset učit vážit, měřit a sledovat čas a teplotu. Kdyby byla nějaká nejasnost, ráda odpovím. Markéta
Comment