Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Králík naruby

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Králík naruby

    Králík naruby:
    Na pekáč -cca 15dkg sádla + 15dkg másla. (Já dávám od oka). Poklademe větším množstvím cibule pokrájené na kolečka tak, aby bylo zakryto celé dno pekáče do výšky zhruba 1-1,5cm. Kdo cibuli nemusí, může dát méně. Na cibuli poklademe plátky anglické slaniny.
    Králíka naporcujeme a z jedné strany obalíme v trojobalu jako řízek. Neobalenou stranou naskládáme na slaninu do pekáče, přiklopíme a pečeme. V průběhu pečení přeléváme výpekem. Při tom zkoušíme, zda je králík měkký. Po změknutí odklopíme a necháme strouhanku zrůžovět, jak já říkám zkřupnout. Teplotu trouby dávám na začátku na 220°C a po půl hodině stáhnu teplotu na 180°C. Při této teplotě dělám až dokonce. (Je to se mnou složitější, protože vařím od oka a pečení reguluji stejně tak. No jo, teď se budu muset učit vážit, měřit a sledovat čas a teplotu. Kdyby byla nějaká nejasnost, ráda odpovím. Markéta
    Ketka 1957

  • #2
    Re: Králík naruby

    Markéto, já taky vařím odhadem a podle situace jak to vypadá. Ale mohlo by to jít i z kuřete,že?Tyhle zapékané věci mám ráda.Někde jsem to četla i jako vepřové plátky.Fantazii se meze nekladou.

    Comment


    • #3
      Re: Králík naruby

      Ahoj Jaruš, myslím že kuřátkem by se nic nezkazilo. Jenom to sádlo v poměru k máslu bych nedávala půl na půl ale raději 1:2. To znamená více másla než sádla. Tak ať se zadaří a dobrou chuť.
      Ketka 1957

      Comment


      • #4
        Ketko, bylo to vynikající!!!!
        Click image for larger version

Name:	009.jpg
Views:	1
Size:	104.2 KB
ID:	143655
        Soňa

        Comment


        • #5
          Takhle jsem ho připravila:
          Attached Files
          Soňa

          Comment


          • #6
            Dnes byl k obědu, Ketko vynikající. Nalákala mě Sonia s fotkama. Už jsem takto dělala řízky, ale to bylo moc hutné, ale králíček nemá chybu.
            Renata

            Comment


            • #7
              Já mám docela obavy,jestli to není moc tuku pod tou cibulí,já dělám bez tuku a trošku podliju,tohle je kalorická puma.Musí tam být toho tuku tolik???????????

              Comment


              • #8
                Dělala jsem z kuřete a musím říct, že je to opravdu vynikající !!!!!!!!! Tuku se může dát samozřejmě méně, u kuřete více másla, měla jsem zbyteček sádla, máslo dala taky od oka, jen aby byl pekáček vymazaný, co bych ale neubírala určitě, je cibule, ta vytváří tu perfektní chuť, takže opravdu aby byl pekáček hodně vystlaný, slaninu jsem dala Gold napůl s Tyrolskou , tenké plátky.
                Určitě vyzkoušejte, naprosto nás to uchvátilo. Ketko moc díky !!!!!
                Click image for larger version

Name:	kuřec
Views:	1
Size:	37.2 KB
ID:	143685
                Iris

                Comment


                • #9
                  Ještě důležitou informaci....... z kuřete určitě stáhnout kůži !!!!!!!, přelévat výpekem, a nejlépe vykostit...i stehna, já jedno nechala a druhé vykostila. Pokud kůži nestáhnete, bude to jen obalované stehno a ta chuť se tam nedostane.
                  Iris

                  Comment


                  • #10
                    Jsem moc ráda že chutnalo
                    Ketka 1957

                    Comment


                    • #11
                      Iris mám radost že se recept osvědčil i ve vaší rodině
                      Ketka 1957

                      Comment

                      Pracuji...
                      X