Anglická játra na grilu
na jednu porci potřebujeme:
200 g vepřových jater
2 plátky anglické slaniny
půlku středně velké cibule nakrájenou na kolečka (použil jsem nať z mladé cibulky)
3 ks menších plátků másla
půl stroužku česneku nakrájený na tenké plátky
½ lžičky krenexu
1 lžičku plnotučné hořčice
2 špetky mleté sladké papriky
1 špetka mletého kmínu
1 špetka bazalky
1 špetka rozmarýnu nebo můžeme dát i malou větvičku čerstvého
několik kapek worcesteru
několik kapek chilli omáčky
na talíři porci posolíme
postup:
na stole si rozprostřeme alobal (doporučuji dvojitou vrstvu), a na něj klademe anglickou slaninu, cibuli, okořeněná játra, česnek, krenex, hořčici, worcester, chilli omáčku, máslo a znovu cibuli. Z alobalu vytvoříme balíček, ze kterého vytlačíme vzduch a utěsníme. Dáme do předem vyhřáté trouby na 180°C péci na roštu asi na 30 minut, potom balíček nůžkami rozstříhneme tak, aby z něj nevytekla šťáva a pečeme ještě 15 minut na 200°C. Po téhle době je vše hotovo a můžeme servírovat. Na talíři dle chuti posolíme.
příloha: pečivo, pečené brambory, bramborové hranolky, krokety, americké brambory…
Ještě poznámka – játra krájejte na menší a pokud možno stejné kousky. Dříve a stejnoměrně se pak udělají.
na jednu porci potřebujeme:
200 g vepřových jater
2 plátky anglické slaniny
půlku středně velké cibule nakrájenou na kolečka (použil jsem nať z mladé cibulky)
3 ks menších plátků másla
půl stroužku česneku nakrájený na tenké plátky
½ lžičky krenexu
1 lžičku plnotučné hořčice
2 špetky mleté sladké papriky
1 špetka mletého kmínu
1 špetka bazalky
1 špetka rozmarýnu nebo můžeme dát i malou větvičku čerstvého
několik kapek worcesteru
několik kapek chilli omáčky
na talíři porci posolíme
postup:
na stole si rozprostřeme alobal (doporučuji dvojitou vrstvu), a na něj klademe anglickou slaninu, cibuli, okořeněná játra, česnek, krenex, hořčici, worcester, chilli omáčku, máslo a znovu cibuli. Z alobalu vytvoříme balíček, ze kterého vytlačíme vzduch a utěsníme. Dáme do předem vyhřáté trouby na 180°C péci na roštu asi na 30 minut, potom balíček nůžkami rozstříhneme tak, aby z něj nevytekla šťáva a pečeme ještě 15 minut na 200°C. Po téhle době je vše hotovo a můžeme servírovat. Na talíři dle chuti posolíme.
příloha: pečivo, pečené brambory, bramborové hranolky, krokety, americké brambory…
Ještě poznámka – játra krájejte na menší a pokud možno stejné kousky. Dříve a stejnoměrně se pak udělají.
Comment