Zkusil jsem všechny marinády ve videoreceptech a všechny nám chutnaly
Tak bych se chtěl také s ostatními podělit o pár receptů
Tuto marinádu a následně pomazánku máme nejraději s vepřovou panenkou nebo vykostěnými kuřecímy stehny, ale je v podstate jedno jaké maso do toho naložíte.
Ingredience na marinádu:
1 větší cibule
2 stroužky česneku
2 lžičky grilovacího koření
3 lžíce medu
1 lžička citronové šťávy
1 lžíce sojovky
6 lžic olivového oleje
cca polovina lahve světlého piva (nejlépe se osvedčil kozel)
Cibuli nasekáme na drobno a dáme do misky, česnek rozlisujeme, také přidáme do misky, 3 lžíce medu, 1 lžičku citronové šťávy, pivo a sojovku a olej.
poradně promícháme, do této marinády naložíme maso na minimálně 4 hodiny
Aby bylo vše pořádně promarinované, vystačí vytvořené množství marinády na 2 vepřové panenky popř 4 kuřecí stehna, doporučuji raději udělat dvojnásobné množství.
Po marinování maso vyndáme z marinády na talíř vezmeme grilovací koření a ještě ho ním posypeme před grilováním.
Maso by se mělo grilovat cca 15-20 minut asi 15 cm nad rozžhavenými briketami
Aby nebylo ani vysušené ale ani příliš krvavé - často otáčejte, klidně i každou minutu
Pokud máte brikety dobře rozpálené můžete si dovolit i dodat masu trochu šťavnatosti tím že ho v případě že máte možnost přikrejete, a brikety polívejte malím čůrkem vody
Po ugrilování se k tomu také hodí pomazánka, na kterou budete potřebovat:
asi 3 strožky česneku
přibližně půl kostky másla,
sůl
sladkou červenou papriku (koření)
Máslo necháme před děláním pomazánky asi na půl hodiny mimo lednici
poté ho dáme do mistučky, přídáme cca půl lžičky soli (podle chuti) přidíme rozmačkané stroužky česneku, a přibližně 2-3 vrchovaté lžičky červené sladké papriky
vše smícháme a dáme vychladit do lednice... poté tímto "máslem" maso před jídlem potřeme
Dobrou chuŤ
Tak bych se chtěl také s ostatními podělit o pár receptů
Tuto marinádu a následně pomazánku máme nejraději s vepřovou panenkou nebo vykostěnými kuřecímy stehny, ale je v podstate jedno jaké maso do toho naložíte.
Ingredience na marinádu:
1 větší cibule
2 stroužky česneku
2 lžičky grilovacího koření
3 lžíce medu
1 lžička citronové šťávy
1 lžíce sojovky
6 lžic olivového oleje
cca polovina lahve světlého piva (nejlépe se osvedčil kozel)
Cibuli nasekáme na drobno a dáme do misky, česnek rozlisujeme, také přidáme do misky, 3 lžíce medu, 1 lžičku citronové šťávy, pivo a sojovku a olej.
poradně promícháme, do této marinády naložíme maso na minimálně 4 hodiny
Aby bylo vše pořádně promarinované, vystačí vytvořené množství marinády na 2 vepřové panenky popř 4 kuřecí stehna, doporučuji raději udělat dvojnásobné množství.
Po marinování maso vyndáme z marinády na talíř vezmeme grilovací koření a ještě ho ním posypeme před grilováním.
Maso by se mělo grilovat cca 15-20 minut asi 15 cm nad rozžhavenými briketami
Aby nebylo ani vysušené ale ani příliš krvavé - často otáčejte, klidně i každou minutu
Pokud máte brikety dobře rozpálené můžete si dovolit i dodat masu trochu šťavnatosti tím že ho v případě že máte možnost přikrejete, a brikety polívejte malím čůrkem vody
Po ugrilování se k tomu také hodí pomazánka, na kterou budete potřebovat:
asi 3 strožky česneku
přibližně půl kostky másla,
sůl
sladkou červenou papriku (koření)
Máslo necháme před děláním pomazánky asi na půl hodiny mimo lednici
poté ho dáme do mistučky, přídáme cca půl lžičky soli (podle chuti) přidíme rozmačkané stroužky česneku, a přibližně 2-3 vrchovaté lžičky červené sladké papriky
vše smícháme a dáme vychladit do lednice... poté tímto "máslem" maso před jídlem potřeme
Dobrou chuŤ
Comment