Suroviny:
1 balíček jakýchkoliv lasagní
a teď dvě pánvičky a na každé připravíte jinou náplń:
1 náplň:
Na tuku/oleji/zpěnit 1-2 cibule,dát 3/4 kg kysaného zelí,podle potřeby proprat a nakrájet,aby nebyly dlouhé nudličky,
dusit a přilít 0,2 dl bílého vína
asi po 10 min. zahustit 1 kelímkem 200g zakysané smetany
a 200 g šlehačky,ale já jsem dala jen 12% smetanu - pro nás stačí
promíchat a vypnout - nemusí to být namaděru
2.náplň:
opět trochu tuku dát na pánvičku,zase cibulku a česnek,lehce jenom zpěnit,přidat 500g mletého vepřového masa/ale já klidně dám příště tofu nebo šmakouna/,osolit a opepřit dle chuti,přidat 2-3 ČL rajského protlaku a 1 ČL mletého kmínu a vše opět asi 10 min. míchat a dusit, ještě lehce podlít vodou,aby tam byl trochu sosík /nebylo to suché/, na lasagne není dobrá suchota.
Vymastíte si nějaký pekáček já máslem a vysypala strouhankou a teď vrstvíte:
dolů naskládáte suché lasagne,pěkně navrstvíte zelí i s tou vodou a vrstvu té masové hmoty,opět lasagne,opět zelí a maso, na to nasypete strouhaný eidam /měla jsem asi 200g/,ale nedávat všechen,ještě si schovat, opět lasagne a nahoru poslední vrstvu vždy dát zelí a maso,opět zasypat sýrem. Je jedno,kolik si toho navrstvíte,hlavně poslední vrstva musí být to zelí a maso zasypané sýrem.
Zapéct cca 30min., dala jsem 180 st.,pak 200st.,však to už poznáte a uvidíte.
Tak se do tohu pusťte a určitě Vám to zachutná,nám moc. DOBROU CHUŤ.
PS: Je to dobré i studené a obložte si to čím chcete,např. rukama,zeleninou atd.....
Pak
1 balíček jakýchkoliv lasagní
a teď dvě pánvičky a na každé připravíte jinou náplń:
1 náplň:
Na tuku/oleji/zpěnit 1-2 cibule,dát 3/4 kg kysaného zelí,podle potřeby proprat a nakrájet,aby nebyly dlouhé nudličky,
dusit a přilít 0,2 dl bílého vína
asi po 10 min. zahustit 1 kelímkem 200g zakysané smetany
a 200 g šlehačky,ale já jsem dala jen 12% smetanu - pro nás stačí
promíchat a vypnout - nemusí to být namaděru
2.náplň:
opět trochu tuku dát na pánvičku,zase cibulku a česnek,lehce jenom zpěnit,přidat 500g mletého vepřového masa/ale já klidně dám příště tofu nebo šmakouna/,osolit a opepřit dle chuti,přidat 2-3 ČL rajského protlaku a 1 ČL mletého kmínu a vše opět asi 10 min. míchat a dusit, ještě lehce podlít vodou,aby tam byl trochu sosík /nebylo to suché/, na lasagne není dobrá suchota.
Vymastíte si nějaký pekáček já máslem a vysypala strouhankou a teď vrstvíte:
dolů naskládáte suché lasagne,pěkně navrstvíte zelí i s tou vodou a vrstvu té masové hmoty,opět lasagne,opět zelí a maso, na to nasypete strouhaný eidam /měla jsem asi 200g/,ale nedávat všechen,ještě si schovat, opět lasagne a nahoru poslední vrstvu vždy dát zelí a maso,opět zasypat sýrem. Je jedno,kolik si toho navrstvíte,hlavně poslední vrstva musí být to zelí a maso zasypané sýrem.
Zapéct cca 30min., dala jsem 180 st.,pak 200st.,však to už poznáte a uvidíte.
Tak se do tohu pusťte a určitě Vám to zachutná,nám moc. DOBROU CHUŤ.
PS: Je to dobré i studené a obložte si to čím chcete,např. rukama,zeleninou atd.....
Pak
Comment