brambory 600 g
Hermelín (Sedlčanský výheňák) 4 ks
listový špenát (může být mražený) 200 g
žampiony (já měla mraž.hříbky) 200 g
vejce 4 ks
máslo 80 g
mléko 150 ml
česnek 1- 2 stroužky
olej 1 pol.lžíce
sůl, pepř
Uvaříme 3 vejce natvrdo a brambory ve slupce.
Do vhodné nádoby naskládáme polovinu brambor nakrájených na plátky.
Osolíme, opepříme a pokapeme rozpuštěným máslem.
Poklademe na plátky nakrájeným Hermelínem (lehce jsem posypala ostrým kořením,
které bylo v krabičce u Výheňáku), na to na kolečka nakrájená vařená vejce,
opraný nebo mražený listový špenát, připravený dle návodu na obalu.
Pokapeme olejem do kterého jsme rozmíchali utřený česnek.
Poklademe plátky žampiónů nebo jiné houby a navrch dáme druhou polovinu
vařených brambor, osolíme, opepříme.
Nakonec zalijeme vejcem rozšlehaným v mléce (smetaně) a zapékáme 10 minut.
Hermelín (Sedlčanský výheňák) 4 ks
listový špenát (může být mražený) 200 g
žampiony (já měla mraž.hříbky) 200 g
vejce 4 ks
máslo 80 g
mléko 150 ml
česnek 1- 2 stroužky
olej 1 pol.lžíce
sůl, pepř
Uvaříme 3 vejce natvrdo a brambory ve slupce.
Do vhodné nádoby naskládáme polovinu brambor nakrájených na plátky.
Osolíme, opepříme a pokapeme rozpuštěným máslem.
Poklademe na plátky nakrájeným Hermelínem (lehce jsem posypala ostrým kořením,
které bylo v krabičce u Výheňáku), na to na kolečka nakrájená vařená vejce,
opraný nebo mražený listový špenát, připravený dle návodu na obalu.
Pokapeme olejem do kterého jsme rozmíchali utřený česnek.
Poklademe plátky žampiónů nebo jiné houby a navrch dáme druhou polovinu
vařených brambor, osolíme, opepříme.
Nakonec zalijeme vejcem rozšlehaným v mléce (smetaně) a zapékáme 10 minut.
Comment