Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Brambory zapečené s hermelínem, špenátem, žampióny a vejcem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Brambory zapečené s hermelínem, špenátem, žampióny a vejcem

    brambory 600 g
    Hermelín (Sedlčanský výheňák) 4 ks
    listový špenát (může být mražený) 200 g
    žampiony (já měla mraž.hříbky) 200 g
    vejce 4 ks
    máslo 80 g
    mléko 150 ml
    česnek 1- 2 stroužky
    olej 1 pol.lžíce
    sůl, pepř

    Uvaříme 3 vejce natvrdo a brambory ve slupce.
    Do vhodné nádoby naskládáme polovinu brambor nakrájených na plátky.
    Osolíme, opepříme a pokapeme rozpuštěným máslem.
    Poklademe na plátky nakrájeným Hermelínem (lehce jsem posypala ostrým kořením,
    které bylo v krabičce u Výheňáku), na to na kolečka nakrájená vařená vejce,
    opraný nebo mražený listový špenát, připravený dle návodu na obalu.
    Pokapeme olejem do kterého jsme rozmíchali utřený česnek.
    Poklademe plátky žampiónů nebo jiné houby a navrch dáme druhou polovinu
    vařených brambor, osolíme, opepříme.
    Nakonec zalijeme vejcem rozšlehaným v mléce (smetaně) a zapékáme 10 minut.
    Attached Files
    Last edited by Alena Jankova; 18.02.2011, 14:05.
    Alena J

  • #2
    To je super receptík,to vyzkouším-paráda
    LENKA

    Comment


    • #3
      To může být dobrý, možná to přijde taky někdy na řadu.
      Věrka.

      Comment


      • #4
        Ten recept je naprosto grandiozní !!!!!! Jdu tisknout, protože bych pak zapomněla a hledala a hledala.
        Iris

        Comment


        • #5
          Zapečený brambory můžu na všechny způsoby,teď slintám až na koberec a to jsem prosím,po večeři!!
          MARUŠKA

          Comment


          • #6
            Zapečené a vůbec brambory jsou mňamka. Se špenátem musím zkusit.
            Nejlepší jsou okraje, ty připečené.
            anina s.

            Comment

            Pracuji...
            X