Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Grilování bez grilu - Anglická játra

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Grilování bez grilu - Anglická játra

    Anglická játra na grilu

    na jednu porci potřebujeme:

    200 g vepřových jater
    2 plátky anglické slaniny
    půlku středně velké cibule nakrájenou na kolečka (použil jsem nať z mladé cibulky)
    3 ks menších plátků másla
    půl stroužku česneku nakrájený na tenké plátky
    ½ lžičky krenexu
    1 lžičku plnotučné hořčice
    2 špetky mleté sladké papriky
    1 špetka mletého kmínu
    1 špetka bazalky
    1 špetka rozmarýnu nebo můžeme dát i malou větvičku čerstvého
    několik kapek worcesteru
    několik kapek chilli omáčky
    na talíři porci posolíme

    postup:

    na stole si rozprostřeme alobal (doporučuji dvojitou vrstvu), a na něj klademe anglickou slaninu, cibuli, okořeněná játra, česnek, krenex, hořčici, worcester, chilli omáčku, máslo a znovu cibuli. Z alobalu vytvoříme balíček, ze kterého vytlačíme vzduch a utěsníme. Dáme do předem vyhřáté trouby na 180°C péci na roštu asi na 30 minut, potom balíček nůžkami rozstříhneme tak, aby z něj nevytekla šťáva a pečeme ještě 15 minut na 200°C. Po téhle době je vše hotovo a můžeme servírovat. Na talíři dle chuti posolíme.

    příloha: pečivo, pečené brambory, bramborové hranolky, krokety, americké brambory…

    Ještě poznámka – játra krájejte na menší a pokud možno stejné kousky. Dříve a stejnoměrně se pak udělají.
    Attached Files
    Last edited by Petr.Me; 20.08.2010, 09:26.

  • #2
    Vypadá to moc dobře, játra máme rádi. Určitě vyzkouším
    Měj se hezky
    Renata

    Comment


    • #3
      Mě se to taky moc líbí, mňam.
      Věrka.

      Comment


      • #4
        Játra jsme ještě negrilovali, tak někdy zkusím třeba v MVT program "gril", ty fotky vypadají moc dobře !
        anina s.

        Comment

        Pracuji...
        X