Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Indukční spopák

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Indukční spopák

Mám nový indukční sporák s multifunkční troubou a to Vám řeknu, to je nádhera. Tedy musí na to být jiné nádobí než jsem používala, ale hrozně to urychlí vaření. Sporák má navíc funkci sprint a když potřebuji aby se mě rychle něco vařilo, tak je to rychleji než ve varné konvičce. Když na něj něco položím co tam nepatří, hned to na mě houkne a má ještě spoustu malých vychytávek.
    Taky mě kluci donutili, abych si koupila bezdotykový, že mám pořád zapatlané knoflíky a to je taky moc príma.
    Trouba má na mě zbytečně moc funkcí, ale nedá se nic dělat, třeba se budu rozvíjet dál
    Takže to jsem se s Vámi chtěla podělit o mou radost a taky ukázat fakt dobrou věc. Když něco budete chtí vědět, tak samo písněte.
    Ivana M

Ivanko, v čem spočívá ta bezdotykovost ? To máš dálkové ovládání ?
    Třeba jednou budeme na sporáky jen mluvit. Mě strašně všechno nové zajímá, bohužel mám sporák starý teprve asi dva roky, tak nemám šanci ........
    Last edited by iris; 26.12.2009, 12:06.
    Iris

Comment

Asi chybka! ten sporák má dotykové ovládání (né bezdotykové!!!). V podstatě se dotýkáte jen skleněné desky. Nemá to žádná tlačítka.

Iris, ještě že mám toho Járu a ty kraviny po mě opravuje
      Last edited by Ivana; 26.12.2009, 13:09.
      ekucharka.net ---> Praktická videokuchařka

Comment

Ahoj holky, tak to jsem se zasmála. Já si ten výraz "bezdotykový" v hlavě přeložila jako, že dotýkat se musí a četla jsem dál. A Iris, že na dálkové ovládání. To já mám s těma "upatlanýma" knoflíkama a možná někdy místo něj bude myčka nádobí.
        Pěkný den.
        anina s.

Comment

Modrásku, tak hlavně že jsi se pobavila, to já ráda někoho bavím To víš to mě donutil Jára, že si sporák nekupuji na rok, tak ať si dopřeji a nemám upatlané knoflíky. ten se stará.
          Ivana M

Comment

Ivanko, tak to je jasný, když nový, tak pořádný. Tak bych taky uvažovala. Zatím mám ten plynový, leštím knoflíky a zvykla jsem si vidět plamínek.
            Doba jde dopředu a je fajn, že člověk jde s dobou, navíc, když ráda vaříš.
            Iris si všimla pozorněji, já se nad tím nepozastavila a četla dál.
            Hlavně, že se zasmějeme. Samo v dobrém.
            anina s.

Comment

No, já jsem viděla ty Japonce v autě, jak jen mluví....doprava, doleva, atd., tak jsem si představila , jak mluvíme na sporák, " vař ty potvoro, zmírni plamen, nebo mi to spálíš........asi mě evokovolo, jak Ivanka psala, že když tam dá něco, co tam nepatří, tak jí to upozorní ......" nedávej tam tenhle blbej hrnec " což mi připomnělo, jak Ringo Čech, když jsem vtrhly počítače. prohlásil, že mu vadí, že ten počítač mu tyká
              Srandu miluju a vy jste skvělé partnerky.
              Iris

Comment

Ivanko to máš taky krásný dárek.Já bych taky brala tu dotykovou,protože já jak stříkám ten Cif na kamna,tak už na knoflíkách nemám žádná čísla vidět,to taky by měli řešit.Jeden knoflík,který se rozlomil stojí 135,-- Kč,tak vyměnit všechny je darda.Hlavně ať ti dobře slouží a uvaříš a upečeš plno dobrot o které se s námi podělíš.Jára je praktický chlap,šťastná,která ho dostane.

Comment

Musí být indukční sporák zapojen na 400V nebo stačí 230V?

Můžete mi někdo poradit?
                  Chtěla bych si koupit indukční varnou desku, ale manžel mi trvdí, že prý nepůjde zapojit normálně do 230 V, ale prý musí být 400V.
                  Že prý když by se zapnuly všechny 4 plotýnky, tak by to vyhodilo jistič nebo by to nějak správně nefungovalo. Je to pravda?
                  Jaké jsou vaše zkušenosti?

Comment

Původně odeslal Melinda Zobrazit příspěvek
                    Můžete mi někdo poradit?
                    Chtěla bych si koupit indukční varnou desku, ale manžel mi trvdí, že prý nepůjde zapojit normálně do 230 V, ale prý musí být 400V.
                    Že prý když by se zapnuly všechny 4 plotýnky, tak by to vyhodilo jistič nebo by to nějak správně nefungovalo. Je to pravda?
                    Dobrý den,
                    otevřete si přílohu a tam naleznete způsoby zapojení varné desky kterou používáme. Je to deska Mora MICT640FC. Tato deska se podle návodu dá zapojit i ve variantě pro 230V (Já jí mám však zapojenou na 3 fáze). Ta deska má příkon 7,2 KW.

Varné zóny
                    levá přední: Φ 145 mm, 1,4 kW, indukční varná zóna
                    pravá přední: Φ 180 mm, 1,8 kW, indukční varná zóna
                    levá zadní: Φ 210 mm, 2,2 kW, indukční varná zóna
                    pravá zadní: Φ 180 mm, 1,8 kW, indukční varná zóna

Deska na těch 230V fungovat bude ale problém možná nastane když zapnete více plotýnek najednou, tak aby Vám nevyskakoval jistič. Možná by bylo vhodné se zeptat v nějaké firmě co takovéto desky montují na podrobnosti.

Jinak se samozřejmě prodávají i desky i menším max. příkonem třeba 4.8 kW a to by bylo možná vhodnější než ta deska s 7,2 KW co mám já.
                    Attached Files
                    ekucharka.net ---> Praktická videokuchařka

Comment

Původně odeslal Melinda Zobrazit příspěvek
                      Můžete mi někdo poradit?
                      Nevím jestli ti tímto odkazem pomůžu. http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,13383.0.html
                      Během mojí bytové rekonstrukce jsem měla odborníky,takže jsem jen řešila kde budou zásuvky a vypínače.
                      Iva4

Comment

Děkuji za link. Už to mám přečtené Jak máte zapojenou desku vy? Na těch 230V nebo 400V?

Comment

Můžete mi prosím napsat o jaký typ varné desky se přesně jedná?

Comment

Pán mi na jeho doporučení zapojil také zásuvku na 380V,kdybych si v budoucnu chtěla zapojit el.varnou desku. Řekl, že člověk nikdy neví,co ženskou za rok,dva,pět napadne.Rozhodla jsem se totiž pro plynový pětihořák.
                            Iva4

Comment

Pracuji...
                            X