Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Lukas :)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Lukas :)

    Dobry den vsem,


    tuhle stranku uz znam dost dlouho, nasbiral jsem zde hodne inspirace a naucil se mnoho novych jidel. Pani Ivana me uz taky zna , tak jsem se rozhodl, ze vam trochu narusim vasi damskou jizdu , snad me neukamenujete. Je mi 25 let, jmenuju se Lukas a v soucasne dobe ziju v britskem meste Northampton. Uz dva a pul roku. Bohuzel, neda se to tady vydrzet, a proto jsem se rozhodl, ze se na konci tohohle roku vratim domu, do Mostu. Mam nejakou fotodokumentaci o tom, jak silene drahe maso je v Anglii, jak "krasny" kurata a jejich dily tady v obchode naleznete a pak taky jednu specialitu

    Jsem vyuceny kuchar, ale ve skole jsem mel k tomuhle oboru odpor. Sel jsem na nej jenom z jednoho duvodu, a sice, ze to byl jeden z tech oboru, kde je nejmensi sance, ze se zabiju ... varit jsem nikdy neumel a opravdu jsem sam sebe nevidel, jak nekde v nejake zaparene vyvarovne travim dvanact hodin denne. Jezne po prichodu do Anglie jsem prisel na to, jak odporne jidlo tady je, a proto jsem se musel naucit to, co miluju...a maminka byla daleko, takze mi nic jinyho nezbylo. Dneska uz dokazu svickovou, rajskou, gulas, spanelske ptacky...proste vsechno, ale porad to neni "ono". Vyzkousel jsem hodne receptu i od pani Ivany a zaradil jsem je jako hity do pravidelneho jidelnicku.


    Tak tolik, o me damy



    Mejte se hezky a nenadavejte na me, az se vas budu ptat na opravdu nekdy stupidni dotazy, protoze v tom vareni jeste uplne mistr nejsem!




    Lukas

  • #2
    Vítej na nejlepších kuchařských stránkách.....
    Hana.S

    Comment


    • #3
      Původně odeslal Hana.s Zobrazit příspěvek
      Vítej na nejlepších kuchařských stránkách.....

      Dobre rano mockrat dekuju!

      Comment


      • #4
        Ahoj Lukáši, vítej na těchto suprových stránkách. Konečně zase jeden chlap. Klidně se pokládej otázky, žádná není stupidní, taky se často ptáme. Můj syn je taky původní profesí kuchař, no zakotvil úplně jinde. Díky angličtině a němčině.
        Renata

        Comment


        • #5
          Ahoj Lukáši.To je dobře,že mezi nás taky zase zavítal mužský.Jen se ptej,to není ostuda,já jsem už důchodce a taky se pořád ptám a nechávám se ráda poučit i mladšími.Vybral jsi si dobře,je to tu snad nejlepší co a kde může být,tak zavítej častěji.

          Comment


          • #6
            Čau Lukáši,
            tady se ti bude líbit, jsou tu samý ženský (některý i mladý ).
            Gábina

            Comment


            • #7
              Lukáši, vítám Tě. Jo, jo o anglickém jídlu se vypráví horory, které jak říkáš, jsou pravdivé. Myslím, že nejlepší bude jejich snídaně na vidličku, že jo ? Přeji Ti, aby tě tyto stránky bavily, opravdu se zde člověk plno věcí přiučí.
              Ahoj
              ZDENY

              Comment


              • #8
                Ahojky Lukáši, tak tě vítám na fóru. To co umíš, to se ti určitě neztratí a jak pak s tím oslníš nějaké děvče. To my děvčata ( i starší) máme rádi, když chlap něco dobrého uvaří.
                A když mezi nás přijde mladý muž, tak určitě nic nenamítáme. Přeji ti hezký víkend.
                Ivana M

                Comment


                • #9
                  Ahoj Lukáši, taky moc vítám, ať se ti tu líbí !!!!!!! Zdravím z Ústí.
                  Iris

                  Comment


                  • #10
                    Ahoj Lukáši, potvrzuji vše a dodávám, že se některé z nás ptají i desetkrát na stejnou věc. Lojza Alzheimer je náš věrný přítel .... a navštívil i Toskánsko ....! Abych nezapomněla, já jsem ta nejmladší (aspoň rozumem)!
                    Soňa

                    Comment


                    • #11
                      Ahoj Lukáši, vítám tě na těchto stránkách, třeba nás překvapíš nějakou anglickou "specialitou" (kromě vyhlášeného pudinku) .
                      Blanka

                      Comment


                      • #12
                        Ahoj Lukáši,
                        já mám taky syna v Británii, konkrétně ve Welsu a je mu 27. Kuchař vyučený není, má hotelovku, ale vařit myslím už umí, ale taky občas zabrouzdí na videorecepty od paní Ivanky. To jsem mu já poradila, když mě občas bombardoval na skypu, jak má co uvařit.
                        Byly jsme jednou ve Welsu, ale tamější kuchyně mně neoslovila. Jednou v době oběda jsme byli v restauraci a lidé si tam k obědu dávali velkého hamburgra, k tomu byla nějaká omáčka a ještě hranolky!
                        Ale manželovi tam chutnalo pivo.

                        Comment


                        • #13
                          Teda dekuju vsem za velkolepy uvitaci vybor

                          Anglicke jidlo se opravdu neda. Ono to uz vypada odporne na pohled, takze ja jsem hodne veci ani nevyzkousel. Nevim, jak chutna anglicky puding napriklad. Odmitam to pozrit.
                          Oni jsou na vareni hrozne hloupi. Na kazdem balicku masa je dokonce napsano, co s tim maji udelat, protoze oni to zkratka nevi. Mimochodem tady je maso tak priserne nakrajeny, ze kolikrat z toho nejdou ani platky. Plecko vcelku proste nekoupite, o orechu ani nemluvim, no proste des.
                          Maji tady treba baleni a tam jsou ctyri kostky hoveziho, tak 3x3cm kazda a stoji to £2 (tj. 60,-). Proboha to neni ani na gulas. Jsou tam opravdu ctyri kostky. Hodim sem odpoledne fotodokumentaci, to budete koukat

                          Comment


                          • #14
                            Ahoj Lukáši, tak to je tedy bomba, takový mlaďas. Určitě se tě bude zde líbit a vaření se učíme až do smrti, stále je čemu se přiučovat. Moc tě tady mezi námi vítám.
                            Věrka.

                            Comment


                            • #15
                              Jeste jednou vsem moc dekuju za mile privitani

                              Tady je slibena fotodokumentace,

                              takhle krasny kridylka si tady muzete koupit. O tom, ze kdyz koupite treba tyhle kridla nebo stehna, kde jich je v baleni 6 a ja si upecu treba jenom 3 a zbytek dam do lednice s tim, ze pozitri je upecu, abych je mel cerstve, protoze nenavidim kure z lednice, tak ze druhy den smrdi a jsou teda na vyhozeni se rozepisovat nebudu. Lhuta je kolikrat jeste 5 dni a stejne to druhy den tahne tak, ze s tim nejde nic udelat

                              Click image for larger version

Name:	kridlo.jpg
Views:	1
Size:	35.6 KB
ID:	142989

                              Tady je ukazka britskych "lidovych" cen. Neco sileneho. Vsimnete si, kolik to vazi a podivejte se na tu cenu. Ja jsem myslel, ze me "vomejou". To jsem proste musel v tom Tescu vyfotit. Je to opravdu malickej kousicek masa. Mam maly ruce a ani by to nezaplnilo moji dlan. £8 (tj. 240,-) za tak smesny kus masa nemuze normalni clovek zaplatit. Pritom to neni svickova, ani zadnej luxusni kousek. Co na to rikate? Jeste si myslite, ze je v CR draho?

                              Click image for larger version

Name:	maso.jpg
Views:	1
Size:	90.2 KB
ID:	142990

                              No a tady, jedina vec, ktera mi udelala radost je hotovy vakuovany tatarak. Devcata, to jste jeste nemely! To je neco tak luxusniho. Z prave svickove, naskrabane najemno...no jako fakt to nema chybu. A neni to drahy. Jenom £2...

                              Click image for larger version

Name:	191791_192116830823823_100000765237921_425668_7294871_o.jpg
Views:	1
Size:	61.1 KB
ID:	142991


                              PS: Pro zvetseni kliknete, ale posadte se k tomu

                              Comment

                              Pracuji...
                              X