Dobry den. Abych nezacala moc ostre, tak chci pochvalit videorecepty, kdy i zacinajici kucharka zvladne kouzla
Co vsak nepochvalim je kategorie "bezmasa jidla". Za bezmase opravdu nepovazuji neco, co obsahuje anglickou slaninu, ci klobasu. V bezmasych jidlech by mely byt zastoupeny zakladni slozky potravy zcela v souladu s "masovymi" - tedy tuky, cukry, bilkoviny... Pokud v jidle neni maso, melo by tam byt tofu, tempeh, sojove maso ci jine lusteniny. Vetsina lidi si pod pojmem "vegetarianska strava" predstavuji knedliky se zelim bez uzeneho - coz je pochopitelne nesmysl. Neni to ani cista konzumace zeleniny... Tim se chci zaroven vyvarovat pripadne poznamky ostatnich kucharek "tak si tam tu slaninu nedavej"
Je to jen namet, mala poznamka, vysvetleni. S timto pristupem se bohuzel setkavam i v profesionalnich restauracich ("ryba preci neni maso", " v parku je preci vic strouhanky nez masa", "sadlo? proc ti vadi sadlo, vzdyt to neni maso", apod). Berte moji poznamku jen jako rozsireni obzoru...


Comment