Což tak pomalý hrnec.Pomalí tady někdo?
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Pomalý hrnec
Collapse
X
-
Recept: Segedínský guláš
Kategorie receptu: Recepty pro pomalý hrnec
Postup přípravy
Omyté, osušené maso zbavíme tuku a odblaníme. Nakrájíme ho na stejně velké kostky a pak maso vložíme do keramické nádoby. Přidáváme obě papriky, olej, hladkou mouku, sůl, kmín a pepř. Vše důkladně promícháme. Pokud chceme, aby byla omáčka zbarvená paprikou do červena, pak obě papriky krátce osmahneme na oleji na pánvičce a přidáme k masu. Přidáme kysané zelí a jemně nakrájenou cibuli. Vše ještě jednou promícháme. Vaříme na pomalejším stupni asi 8 hodin, na rychlejším necelých 5 hodin. Asi hodinu před dokončením vmícháme smetanu.
5 - 8 hodin
Suroviny
- 500 g vepřového ramínka
- 1 velká cibule
- 250 g kysaného zelí
- 1 lžíce oleje
- lžička sladké papriky
- půl lžičky pálivé papriky
- 200 ml smetany
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- drcený kmín
- mletý pepř
Ahoj Ivuš4, pokud ti nebude vadit můj názor, a tento recept jsem kromě jiných našla na netu, tak pomalý hrnec není nic pro mě a jsem spíš ráda, že Jarda na můj návrh vytvořil kolonku Oběd do 30 - ti minut.
Já pracuju v obchodě ( teď mám nemocenskou ) a jsem skoro každý den 8 hodin za pultem na nohou.
Odpolední mívám i na 9.30, aby seděly hodiny...
Takže já mám starost uvařit třeba večer co nejrychleji a nestát u sporáku déle, než je nezbytně nutné, jak se říká.
Pro mě osobně jídlo vařit 8 hodin, je pro mě nepředstavitelné, protože asi nemůžu ven, nebo vůbec pryč od sporáku, aby se něco nepřihodilo ?
Pokud se kolonka udělá, tak já proti nebudu a holky určitě mají nějaké recepty, jen jsem ti napsala svůj pocit a náhled, tak věřím, že se za něj na mě zlobit nebudeš...
Přeju ti pěkný den.anina s.
-
Ahoj Jani,právě, když mám fofr,tak používám slow cooker Přijdu domů a oběd mám hotový.Mám časovací zásuvku.Líbí se mi, že právě nemusím stát u sporáku a hlídat,ať se mi něco nepřipálí.Zatím, i když jsem třeba měla maličko podlité maso se mi nic nepřipálilo.Maso totiž pustí šťávu a z hrnce se voda nevypařuje jak z klasického.
Comment
-
Původně odeslal Iva4 Zobrazit příspěvekAhoj Jani,právě, když mám fofr,tak používám slow cooker Přijdu domů a oběd mám hotový.Mám časovací zásuvku.Líbí se mi, že právě nemusím stát u sporáku a hlídat,ať se mi něco nepřipálí.Zatím, i když jsem třeba měla maličko podlité maso se mi nic nepřipálilo.Maso totiž pustí šťávu a z hrnce se voda nevypařuje jak z klasického.
Ivuš4, to slow cooker je nějaký rychlý hrnec ?
S tou zásuvkou jsem to pochopila ok, že ti to sepne, vaří a ty nejsi u toho a přijdeš domů a máš uvařeno ?
Jinak se chystám na hovězí guláš, ale u nás se hovězí nějak nejí, kluk má rád kuřecí a já s chlapem chrochro...
Dík za odpověď.
Pa.anina s.
Comment
-
Původně odeslal LenkaG Zobrazit příspěvekJani budeš ho dělat taky bez papriky?
Ahoj LeniG., pan BezPaprika má fakt smůlu, zase dám gulášovou papriku, sladkou uzenou papriku, sladkou papriku a aby toho nebylo málo, tak i gulášové koření, které má taky načervenalou barvu !
Kvůli takovým " odborníkům " na vaření člověk ani kolikrát nemá chuť chodit na komentáře u videokuchařky, co se tam zase dočte za " chytré " a " zaručené " a " jediné správné " rady...
Papa.anina s.
Comment
-
Ja vlastnim takvy maly slow coocer = hrnec na nizke teploty.
Moc so ho chvalim. Nepouzivam ho stale, prave z toho duvodu, ze se maso musi pect mnohem dele - jde mi o cas
Ale dobre, cerstve ryby delam skoro vyhradne v tommto "kastrolku".
Maso a ryby jsou stavnate - ryba je sice propecena, nevyschne a je hezky "sklovita".
Comment
-
[QUOTE=janina s.;42588]
S tou zásuvkou jsem to pochopila ok, že ti to sepne, vaří a ty nejsi u toho a přijdeš domů a máš uvařeno ?
Slow cooker je pomalý hrnec .
Ne, nestojím u něho a nehlídám jej.Tím jsem si už prošla
V domácnosti má každý aspoň jeden spotřebič,který jede bez dozoru.
Comment
-
[QUOTE=Iva4;42620]Původně odeslal janina s. Zobrazit příspěvek
Slow cooker je pomalý hrnec .
Ne, nestojím u něho a nehlídám jej.Tím jsem si už prošla
V domácnosti má každý aspoň jeden spotřebič,který jede bez dozoru.
Ivo4, dík za odpověď, kluk nebyl doma, jinak bych se ho zeptala.
Na mě musíš někdy jednoduše: spotřebič jede bez dozoru, ale JSI nebo NEJSI doma ?
Pěkný večer.anina s.
Comment
-
[QUOTE=janina s.;42622]Původně odeslal Iva4 Zobrazit příspěvek
Ivo4, dík za odpověď, kluk nebyl doma, jinak bych se ho zeptala.
Na mě musíš někdy jednoduše: spotřebič jede bez dozoru, ale JSI nebo NEJSI doma ?
Pěkný večer.
Comment
-
Ivo4, opět dík za odpověď. I když neznám princip, asi se o tom budu víc informovat, ať jsem o něco chytřejší. Přesto, že neuvažuju o pořízení tak jako pekárny, i když moje dvě švagrové ji mají a chleby z ní jsou mňam.
Takže nevím, jestli to jde na elektřinu ?
Já vím, že teď budu znít jako černá kronika, ale byl mimo jiné případ, že paní zapnula pračku, odešla do obchodu, nastal nějaký zkrat, od šňůry to začalo hořet a než se vrátila z obchodu, vyhořel jí celý byt...
Už tam byli i hasiči..
Hlavně to prosím neber zle, já se proto ptám, že mě to zajímá a asi to je spolehlivější než pračka...
Prostě každý to máme doma jinak...
Pěkný večer !
anina s.
Comment
-
Původně odeslal janina s. Zobrazit příspěvekIvo4, opět dík za odpověď. I když neznám princip, asi se o tom budu víc informovat, ať jsem o něco chytřejší. Přesto, že neuvažuju o pořízení tak jako pekárny, i když moje dvě švagrové ji mají a chleby z ní jsou mňam.
Takže nevím, jestli to jde na elektřinu ?
Já vím, že teď budu znít jako černá kronika, ale byl mimo jiné případ, že paní zapnula pračku, odešla do obchodu, nastal nějaký zkrat, od šňůry to začalo hořet a než se vrátila z obchodu, vyhořel jí celý byt...
Už tam byli i hasiči..
Hlavně to prosím neber zle, já se proto ptám, že mě to zajímá a asi to je spolehlivější než pračka...
Prostě každý to máme doma jinak...
Pěkný večer !
Hrnec bere v plném výkonu zhruba za 1hod 0,31kWh, pomalu cca 1hod 0,24kWh
Comment
Comment