Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Proč neskočí piškot

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Proč neskočí piškot

    Dobrý den,

    prosím poradí mi někdo? Nevím kde dělám chybu. Dělám korpus 2 hrnky hl.mouky, hrnek cukru, 1 prdop, 1van.cukr, půl hrnku oleje, 2 vajíčka hrnrk mléka a pak si to rozdělím na tři jednu nechám bílou, druhou obarvím kakaem s troškou mléka a hrst ořechů a do třetí uvařím malinko nescafe se 3 lžičkami kávy a malinko vody. Leju na plech po lžičkách jako na zebrovku na klasický plech a peču při 180 st. /zkoušela jsem i 160/ ale vůbec mi to neskočí a ve vnitř po upečení se to jeví jako zákalec, je to tím, že to dlouho leju po těch lžičkách nebo tím že šlehám vajíčka a nebo tím že to leju na ten velkej plech? Pokud jsem tento korpus dělala jen základ a do toho třeba přidala jen 2 lžíce kaka, to bylo na poprvé, tak mi to na klasický plech pěkně skočilo, jenže jsem si nezapamatovala na kolik jsem to pekla, pak jsem dělala zebrovku, ale do kulaté formy a ta mi skočila pěkně. Recept mám od verka.verka eskymo řezy a líbí se mi, že jsou tam jen 2 vajíčka.
    http://forum.ekucharka.net/showthrea...ghlight=eskymo

    Předem děkuji za rady. Tento týden jsem to už snad pekla 4krát a nikdy neskočil neříkám, že se nesnědl, ale vy pekařky mi určitě rozumíte, že to není tak jak bych chtěla já

  • #2
    Je to divné,že někdy jo a někdy ne.Jediný problém na prášek je to,že se nesmí zalít tekutinou,protože potom prášek nemá tu sílu.Zamíchává se do mouky a až nakonec se vmíchá s moukou.Peču zásadně na horkovzduch na 170.když se to dělá moc pomalu,taky by to mohlo být zdrcnuté,ale jinak opravdu nevím. Podle mne je to recept,kde nevidím problém.Tak nevím,jestli jsem pomohla.Ani s upečeným piškotem se nesmí bouchnout,srazil by se.

    Comment


    • #3
      Tak už asi vím, kde bude zakopaný pes. Vyšlehám bílky se solí a po malých dávkách cukr, pak přidám žloutky olej a pak až postupně mouku a mléko. vařečkou a nakonec malinko na nějnižší stupeň šlehačem. Tím zřejmě zaleju ten prdop. Na poprvé jsem to takto určitě nedělala. Přečetla jsem si to kdesi na netu, že se má naonec přidávat mléko s moukou. To by mohlo být ono. Každopádně moc děkuji. Ještě schválně vystavím do fotogalerie foto.

      Moc děkuji
      Vlaďka

      Comment


      • #4
        Vladko tak jsem ráda,jestli jsem uhodila hřebíček na hlavičku.Prášek s moukou dávám úplně naposledy až jsou všechny tekutiny uvnitř.Tak tady by měl být ten zakopaný pes.Tak snad jsem pomohla.Hodně zdaru při pečení a když tak dej vědět.

        Comment


        • #5
          Já dám mléko jako předposlední a pak dávám jak Jaruška mouku s PDP a sníh na střídačku.Peču na klasické troubě 180 st 40-45 minut.
          MARUŠKA

          Comment


          • #6
            no já to taky tak vždycky dělala, ale jednou jsem si našla recept a tam bylo vyšlehat žloutky s máslem a cukrem no a jak jsem do toho přidala mléko tak se mi to srazilo, tak jsem hledala na netu postup jak se šlehá máslo, protože většinou dělam korpusy buď bez oleje jen vajíčka,cukr mouka vlačná voda a nebo klasické bábovkové s olejem, no a tam bylo, že se mléko dává naposled s moukou a prdopem, tak jsem to tam začala dělat a podle mě by to mohlo být ono. No uvidíme. Přeji krásný zbytek neděle. Ještě jdu něco podělat a pak se dám do těch foteček.

            Comment


            • #7
              Ahoj Vlaďko,já jsem pekla v sobotu Eskymo řezy od Věrky už 2x a pokaždé jsem je měla pěkné.Já ale šlehám celá vejce s cukrem,až jsou našlehaná přidávám olej a pak střídavě přidávám vlažné mléko a mouku s práškem. Nakonec přidám kakao a peču na 180-200 pozvolna.Ale ty píšeš,že tam dáváš ořechy,tak já o to dávám míň mouky, proto to máš takové těžké a nevyfoukne to.Zkus to upect přesně podle receptu.
              Maruna

              Comment


              • #8
                Jestli můžu.... dělám jako Maruna, ale třeba hrnková těsta začínám mouku s prdopečem. / zebrovka / Myslím, že je třeba se držet jen pár zásad., prdopeč musí být smíchaný s moukou,vždy, nejlépe prosátou, aby se do toho dostal vzduch, pak teprve přidávat další, jestli se začíná vejci, nejdřív ušlehat s cukrem, přidat mouku a pak teprve tekutou část / mléko/ a co se týká sněhu z bílků, vždy až nakonec a jen lehkounce vmíchat do hotového těsta. ahooooj
                Iris

                Comment

                Pracuji...
                X