Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Jak vařím rýži

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Ahoj Hančí,je to tak ,jak začne papiňák vařit,stáhnout na nejmenší plamen a nechat 5 minut.Vody tak normálně,moje babička zase říkávala na 2 prsty nad rýži,naležato.
    Dám tam taky cibuli,ale nekrájím nadrobno,kluk nejí cibuli,tak dám na půlky,a pak ji vydělám.Jinak dávám nové koření,pepř celý a hřebíček.Osolit.Kousek másla.

    Comment


    • #17
      Hančí, ta ta rýže Parbolied se podaří vždy i normálně vařená na šporáku.
      Dřív jsem taky zápasila,kterou rýži vařit,ale kamarádka mě ji poradila.Sice stojí přes 40kč ,1kg,ale nevařím ji zase tak často,tak se vyplatí.

      Comment


      • #18
        Ahoj děvčata,taky vařím rýží Parbolied a nemá chybu a vždy se podaří.
        Hančí,ta jasmínová rýže je vynikající.Je běloučká, ale když se vaří,tak trochu cítím ten vietnamců pach.Ale když se papá,tak to cítit není. A vietnamci jí u nás prodávají 1.kg za 50.kč.Vietnamci jinou nejí.Tak jí zkuste nám chutná.Ahoj babi.

        Comment


        • #19
          Původně odeslal Hančí Zobrazit příspěvek
          Jo a Modrásku,a Lení no vidíte - já brambory zas nejraději jen na kaši a br.salát a br.knedlík,jinak suchý moc nééééé!!!! Jedině když mám kotel nějakého salátu nebo kompotu k tomu,jinak bych se udusila...
          Jo chutě jsou různý...........
          Ahoj HANČÍ, s těma chutěma to tak je.
          Já můžu brambory na 100 způsobů - saláty, placky, kaši, osmažené, upečené, zapečené jen tak nebo se šlehačkou apod. a nemusím ani maso. Líbí se mi, že jdou použít samotné, což u mě u knedlíku a rýže, i těstovin nehrozí. K tomu musí být vždy nějaká omáčka, jinak to je suché pro mě . Pro mě jsou brambory vděčné jídlo, a když mám na něco chuť, nastrouhám pár brambor, cibuli, dám koření a placky jdou i bez vajíček a mouky.
          Tak papa.
          anina s.

          Comment


          • #20
            Holky, všem moc díky, já rýži mám docela ráda.A s našima dietkama docela často.Evico,jasně na dva prsty to je ta správná míra!!!Teda Parbolied, říkáte za 40,-,no tak vyzkouším,ale to už si můžu u těch Vietnamců rovnou za 40,- koupit Basmati nebo Jasmínovou rýži.....a myslím, že to bylo taky 1 kg.???
            Je to drahota!!! Musím to omrknout. I tak díky.
            Last edited by Hančí; 18.01.2010, 06:23.
            Hančí

            Comment


            • #21
              Tady je foto té rýže
              Last edited by evica; 05.08.2010, 07:51.

              Comment


              • #22
                Aha Evico tak Parboiled a né Parbolied,chybička se vloudila...stejně ale díky,omrknu to!!!
                Hančí

                Comment


                • #23
                  Hančí,omlouvám se ale napsal jsem to špatně.Ale to bys našla v obchodě.

                  Comment


                  • #24
                    To nic, to já jen tak mimochodem,taky se uklepnu, pá
                    Last edited by Hančí; 22.01.2010, 03:40.
                    Hančí

                    Comment


                    • #25
                      Já si na vaření rýže koupila přímo hrnec,rýže je po 5x propláchnutí ve studené vodě a popřesypání do hrnce nalití potřebného množství vody(dodána odměrka),krásně sypká.Ale pokud jsem tuten hrnec neměla,tak jsem jí také 5x vyprala ve studené vodě,dala do kastrolu,osolila(podle chudi přidat hřebíček,cibuli,ceri koření atd..),a nalila vodu aby byla dva prsty nad rýží.Nechala vařit až do té doby dokud se v rýži neutvořily dírky,potom odstavila z kamen a přikrytou nechala asi tak 1/2hodiny dojít.Tímto způsobem uvařená rýže je krásně sypká.

                      Comment


                      • #26
                        Dobrý den Hančí, jasmínovou rýži od vietnamců mám vyzkoušenou, koupila jsem ji ve velkém balení, myslím, že to bylo 5 kg, ale bylo to někdy v únoru (syn už mě napadá, že jsem macecha, páč od té doby jsem se ke koupi nedokopala, nakoupit chodím rovnou z práce do penny nebo tesca a jít někam dál jsem naprosto líná ), tak si to už nepamatuji, ani cena mi v mozku nezůstala, ale dělily jsme se s kamarádkama, takže jsem v konečné fázi měla něco ke dvoum kilům. Musím říct, že je skvělá, sice má při vaření takový divný pach, ale hotová je úžasná. Je trošku lepivější, nebo se mi to spíš zdá, protože jinak používám jenom parbolid a ta teda nelepí - o tom, že dělám rýžové placičky s nivou podle Ivanky věděl celý barák , ale zítra nebudu lemra líná, ráno vstanu, dojedu na burzu, koupím jasmínovou (tam se dá koupit nejlevněji, teda prý...) a k večeři ZASE budou rýžové placičky, protože nám strašně chutnají a když to zkombinuji s tou jasmínovou rýží, tak určitě vyhraju cenu matka roku . Mějte se krásně. Jana

                        Comment


                        • #27
                          Ahojky, taky pridam jeden receptik . Na masle osmahnem hrst vlasovych nudli do zlatova a pak pridame propranou ryzi , kratce osmahnem a zalijem vodou , stejne jak tu pisete 1 hrnek ryze a 1 a pul vody. Postup je stejny.

                          Comment


                          • #28
                            Já tedy vařím rýži jedině ve varných sáčcích a to ještě musí být taková ta žlutá. Je to pak raz dva. Několikrát jsem vařila obyčejnou a vždy se mi rozvařila, ale je zde mnoho různých tipů a rad, tak určitě nějakou vyzkouším.
                            Potřebujete půjčit čtěte zde.
                            Pokud budete někam cestovat určitě se vám hodí cestoní pojištění.
                            Máte vozidlo a myslíte si, že Vám nestačí povinné ručení, pak je právě pro Vás toto havarijní pojištění.

                            Comment


                            • #29
                              Basmati rýži kupuji většinou v akci..a mám ji nejraději.. Sice někdy mi uteče.. ale je chuťově mnohem lepší. Nemám rád sáčky.. jde poznat v tom rozdíl..
                              "Nakreslím si svět tužkou, která nemá tuhu. Napíšu o tom světě knihu, která bude bez písmenek. Pojmenuju ho jménem, které nikdy nikdo nevysloví. A budu tam žít, když budu spát " - Rohliczek

                              Comment

                              Pracuji...
                              X