Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Pečení kachny

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Pečení kachny

    Nedávno jsem pekla kachnu a vyčetla jsem, že se nemá podlévat,během pečení polévat a jinak okukovat.Klasicky jsem ji nakořenila solí,pepřem,mletým kmínem a majoránkou,přiklopila poklicí a se staženým žaludkem,co v případě neúspěchu dám k červenému zelí šoupla do trouby (plyn 5st). Nervózně jsem chodila oňuchávat troubu,zda se něco nepálí.Po čtyřech a půl hodinách nervů jsem vytáhla do zlatova
    propečeného ptáka.(Měla se péct 5 hodin, jen jsem to těch 30minut nevydržela a cérka zlatá už byla...) Takže doporučuji
    Iva4

  • #2
    Ivčo tak to bych tedy neřekla že se to dá takhle bez podlívání a přelívání výpekem. To víš že to zkusím taky, jen co se vrátím z lázní. Jednu kačku mám v mrazáku, tak půjde do trouby. Díky za nový tip.
    Ketka 1957

    Comment


    • #3
      Ivčo,moc zajímavé,kolik máš nejvíc stupňů na plyn.troubě?? Já mám jen 3 !!!!Abych věděla jak moc nebo málo to péct.
      Znám pomalé pečení při 100 stupních, u tety na elektro!!!
      Nepoživatelné suché vepřové, bylo po asi 4 hodinách odklopeného pomalého pečení lahodné,šťavnaté a měkoučké!!!
      Nechtěla jsem věřit vlastním očím..... a chutím....
      Hančí

      Comment


      • #4
        Devcatka, ja uz tak pecu kachnu par let, je moc dobra.

        Kachnu omyjeme, osušíme a posypeme zvenku i uvnitř solí a kmínem. Položíme prsíčky vzhůru do suchého pekáče. Musí bý buď kovový nebo skleněný a mít víko. Pekáč uzavřeme a vložíme do normální trouby.Teplotu nařídíme na 120 °C a pečeme 5 hodin aniž podléváme, nebo otevíráme troubu či pekáč. Po pěti hodinách se nám objeví propečená kachnička s křupavou kůrkou, ležící ve směsici sádla a báječné šťávy.
        TAKE JSEM NEVĚŘILA, ale mňaka (recept jsem před lety našla na NETu). Tak dobrou chuť a bez práce.
        Marie z Moravy

        Comment


        • #5
          Hančí,stupňů na troubě mám devět,ale od šestky výš jsem nepostřehla rozdíl.
          Iva4

          Comment


          • #6
            Holky díky,tak když mám na troubě 1/4,1/2.,a pak na plno,dám něco přes půl,asi no, příště to určitě vyzkouším.
            Last edited by Hančí; 02.10.2009, 03:29.
            Hančí

            Comment


            • #7
              Děvčata, já takto pekla poprvé jehněčí, také 5hodin a pomalu, bylo lahodný. Zkusím teda i kachnu.
              Renata

              Comment

              Pracuji...
              X