Paní Ivano,teď jsem dělala těsto na mraky a nemam ho tak tuhé jako vy,id když sem to mě la na sporáku takovou dobu a ještě se mi jakoby zdrclo nebo máslo jako vystouplo ven z moky nebo já nevim...je to nějaký divný....tak sem tam přidala ještě trochu mouky a je to tužší ale pořád je vidět že to neni hladký těsto....mam pokračovat dál a přidat tam vejce nebo to nemá cenu??abych zbytečně neplýtvala
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
MRAKY-těsto
Collapse
X
-
Ahoj Léňo, moc se omlouvám, teprve teď jsem našla, že jsi poslala zprávu přímo mě. Holky už Ti poradily. Je to takhle: když propařování těsta trvá příliš dlouho, nebo se děje za příliš vysoké teploty, amylopektin, který je ve škrobu mouky, se rozkládá, a následkem toho těsto zřídne a nenabude! To je věc, kterou jsem si z kuchařské knížky zapamatovala už před X lety, když jsem dělala první odpalované těsto.
Takže: mrkni na Ivančino video, nejen na mraky, ale i věnečky z odpal. těsta, u toho videa běží i čas, tak koukni, kdy to dává na plotnu a za jak dlouho to sundá.
Ještě jednou se omlouvám, že jsem zprávu nenašla hned, ale snad pro příště to něco bude platné, je to i s vysvětlením, co se v těstu děje.Zuzana
Comment
-
Původně odeslal Léňa Zobrazit příspěvekTak já nevím...sem asi kouzelník.... )
prostě sem nasypala mouku a bylo to řídký těsto...vy ste to na videu měla jako tuhou tvárnou hmotu která držela při sobě,já to měla řídký...
to už je po druhý co sem je zkazila (
Comment
Comment