Ahojky, potřebovala bych nějaký recept na švestková povidla. Dostala jsem nějaké švestky a všechny nespotřebuji, kompot ještě mám. Díky.
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Švestková povidla
Collapse
X
-
Maruš,já nemám recept na povidla,ale dělala jsem loni Švestkovou nutelu.Je dobrá na chleba s máslem a nebo i do koláčů.
Recpt je z Dámy ,pokud máš zájem,tady je
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3728
-
Maruško, já jsem dělávala taky švestky ve vlastní šťávě. To se švestky vypeckují a řeznou stranou se nacpou do flašky a sterilují. Ty se dají použít na koláč i do knedlíků. Povidla jsem dělávala tak, že jsem si naloupala kastrol švestek ty jsem pocukrovala navrch a pokapala octem a rozvařit jsem je dávala až druhý den, ale myslím, že by to šlo hned. To když jsem chodila ještě do práce, tak jsem si to večer nachystala a druhý den dodělala. Jsou v nich takový trochu kousky švestek a nekazí se kolik let. Mě tyhle povidla moc chutnaji i do buchet jsou moc dobrý a jabka jsem dělala taky tak. Poměr cukru jsem vůbec nehlídala, jen jsem je posypala cukrem od oka a podle sladkosti ovoce. Nevím jestli jsem tě poradila. Teď už to nedělám, zatím není pro koho.
Comment
-
Děvčata,tak jsem letos dostal recept,kterému jsem po minulých zkušenostech nechtěl věřit.Jedná se o povidla bez míchání.Letos jsem to vyzkoušel a můžu potvrdit,že to opravdu tak funguje,jen je opravdu NUTNÉ ani jednou to zamíchat.
Recept:
7.5 kg vyloupaných švestek ; 0.5 L octa ; 1.5 kg cukru
Vše smícháme a necháme přes noc odležet.Potom dáme na plynový hořák litinovou plotýnku a na ni dáme hrnec se směsí a pomalu vaříme bez pokličky,až tam není vidět skoro žádná tekutina.Po celou dobu co se to vaří se to nesmí ani jednou zamíchat!!!!!!!!!Jinak by se to začalo připalovat!!!!!Můžeme,ale vaření přerušit a pokračovat na druhý den.Po několikahodinovém (více jak 15 hod.),mírně rozmixujeme a plníme do skleniček a sterilizujemeto 15 min. na 80 °C.
Když si vzpomenu jak dříve se to muselo stále míchat tak......Od nynějška povidla již jinak nebudu dělat.Vyzkoušejte a sami uvidíte.
Eda
Comment
Comment