Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Švestková povidla

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Švestková povidla

    Ahojky, potřebovala bych nějaký recept na švestková povidla. Dostala jsem nějaké švestky a všechny nespotřebuji, kompot ještě mám. Díky.
    Maruš

  • #2
    Maruš,já nemám recept na povidla,ale dělala jsem loni Švestkovou nutelu.Je dobrá na chleba s máslem a nebo i do koláčů.
    Recpt je z Dámy ,pokud máš zájem,tady je
    http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3728

    Comment


    • #3
      Ahoj Evico, když děláš v pekárně marmeládu nestříká to ven ? Já jsem to ještě nezkoušela mám strach abych si nezaneřádila pekárnu.
      ZDENKA

      Comment


      • #4
        Zdena ,můžeš to přikrýt alobalem.Dělám i škvarky v pekárně,jsou výborný,nechat projít 2 krát na program marmeláda.Ale nepřikrývám ,nestříká to

        Comment


        • #5
          Maruško, já jsem dělávala taky švestky ve vlastní šťávě. To se švestky vypeckují a řeznou stranou se nacpou do flašky a sterilují. Ty se dají použít na koláč i do knedlíků. Povidla jsem dělávala tak, že jsem si naloupala kastrol švestek ty jsem pocukrovala navrch a pokapala octem a rozvařit jsem je dávala až druhý den, ale myslím, že by to šlo hned. To když jsem chodila ještě do práce, tak jsem si to večer nachystala a druhý den dodělala. Jsou v nich takový trochu kousky švestek a nekazí se kolik let. Mě tyhle povidla moc chutnaji i do buchet jsou moc dobrý a jabka jsem dělala taky tak. Poměr cukru jsem vůbec nehlídala, jen jsem je posypala cukrem od oka a podle sladkosti ovoce. Nevím jestli jsem tě poradila. Teď už to nedělám, zatím není pro koho.
          Věrka.

          Comment


          • #6
            Díky, mám něco podobného od sestry jako švestková klevela. S tím cukrem a octem se to nechá 24 hod a pak se to vaří. Tak to udělám podle vás.
            Maruš

            Comment


            • #7
              Věrko, tak se to povedlo. Mám z toho 3 skleničky a trochu jsem to polila rumem a zavíčkovala.
              Maruš

              Comment


              • #8
                Děvčata,tak jsem letos dostal recept,kterému jsem po minulých zkušenostech nechtěl věřit.Jedná se o povidla bez míchání.Letos jsem to vyzkoušel a můžu potvrdit,že to opravdu tak funguje,jen je opravdu NUTNÉ ani jednou to zamíchat.
                Recept:
                7.5 kg vyloupaných švestek ; 0.5 L octa ; 1.5 kg cukru

                Vše smícháme a necháme přes noc odležet.Potom dáme na plynový hořák litinovou plotýnku a na ni dáme hrnec se směsí a pomalu vaříme bez pokličky,až tam není vidět skoro žádná tekutina.Po celou dobu co se to vaří se to nesmí ani jednou zamíchat!!!!!!!!!Jinak by se to začalo připalovat!!!!!Můžeme,ale vaření přerušit a pokračovat na druhý den.Po několikahodinovém (více jak 15 hod.),mírně rozmixujeme a plníme do skleniček a sterilizujemeto 15 min. na 80 °C.

                Když si vzpomenu jak dříve se to muselo stále míchat tak......Od nynějška povidla již jinak nebudu dělat.Vyzkoušejte a sami uvidíte.

                Eda

                Comment

                Pracuji...
                X