Nemáte někdo zkušenosti s domácí pekárnou? V poslední době o ní dost slyším a jen samou chválu. Začala jsem o její koupi uvažovat, ale nerada bych "vyhodila" peníze zbytečně. Je to opravdu takový zázrak?
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Pekárna chleba
Collapse
X
-
Re: Pekárna chleba
Mohu vřele doporučit.Už si nedovedu představit, že bych zadělávala těsto/př. kynuté/ručně,výborný čerstvý chlebík, zadělávám i sekanou, dom. marcipán, při přípravě džemu není třeba hlídat,bez nepořádku. Prostě moc a moc využití Pokud budete kupovat, přeji dobré rozhodování při výběru :P .dongarka
Comment
-
Re: Pekárna chleba
Dobrý den,mohl by mi někdo poradit jaká domácí pekárna je dobrá,jaké mouky se používají.Mám 4 děti a tak nevím jestli výjde levněji chleba koupený nebo upečený v dom. pekárně.Budu opravdu moc ráda,za radu.V obchodě často radí,aby prodali,ale já dám vic na zkušenosti druhých.V mém okolí ji nikdo nemá.Děkuji Darina
Comment
-
Re: Pekárna chleba
Já mám pekárnu asi od února a nejsem žádný velký odborník. Ale jsem moc spokojená. Já měla představu, že se tam nasypou suroviny a vyndám chleba. Ale umí toho hodně jiného a ani vše nevyužívám. Je pravda, že v ní nepeču hrnkové buchty, perníky apod.-to mi připadá zbytečné. Těsto je během chvilky umíchané a na plechu i rychle pečené.
Peču v ní chleby, mazance,zadělávám těsta na koláče, pizzu, knedlíky, pečivo atd.A hlavně kynutá, bez práce, vyndáte krásně nakynuté těsto... Škvařila jsem v ní sádlo, vařila marmeládu.Obojí je super-bez míchání, hlídání.Mouky používám podle toho, co peču. Klasickou hladkou, polohrubou, hrubou, na tmavší pečivo a chleby žitnou chlebovou, pšeničnou chlebovou, celozrnnou žitnou,pšeničnou celozrnnou,jsou i různé směsi, které si už teď sama i míchám s moukou podle sebe, přidávám semínka ....
K tomu chlebu a pečivu-nevím, jestli to vyjde při 4 dětech levněji. Taky záleží, jestli chcete chleby péct na běžnou spotřebu nebo jen tak mezi kupovaným.My jsme doma 3 dospělí (mám doma dva mužský-a Ti chodí na ještě teplý suchý), takže na druhý den moc nezbyde, to samé pečivo, sní se toho víc než koupeného.Mám menší pekárnu Tesco BM08 (prý je téměř totožná s DOMO) s jedním hnětačem - na cca 500-600g mouky.Když máme návštěvu na víkend (je nás 7 i s dětmi) a něco peču, musím zadělávat na pečivo, pizzu, chleba 2x.Takže byste určitě potřebovala pekárnu velkou s dvěma hnětači. Jestli můžu vám napsat odkaz(snad to Ivance nevadí)-už jsem ho tu psala v komentáři http://domacipekarny.dama.cz/ jsou to stránky zaměřené na domácí pekárny. Nechci dělat reklamu, ale když jsem dostala pekárnu, tak jsem se tam mnohé naučila. Jsou tam pekárny, co jsou na trhu a u nich najdete o každé informace a parametry. Je tam i plno receptů a děvčata vám i v diskuzi poradí, která pekárna je dobrá. Renata
Comment
-
Re: Pekárna chleba
Pekárna je úžasná věc! Už bych bez ní být nemohla. Peču chleba (nebo pro změnu jen nechám udělat těsto a upeču ho v troubě-chutná úplně jinak). Zadělávám kynuté těsto na nejrůznější rohlíky, housky, dalamánky, buchty. Ale používám i na nekynutá těsta jako na pizzu, nudle, nachos...
Zkusím propočítat cenu cca 800g bochníku. Co se týká ceny, tak el. pekárna spotřebuje na nejdelší program MÉNĚ než za 2 koruny. Mouky se spotřebuje 500g - cca 8,-. Sušeného droždí 1 a půl čajové lžičky (7g balíček se dá koupit za 5 korun a vydrží minimálně na 2 chleby). Vodu, sůl a další věci nemá smysl psát cenu, vzhledem k použitému množství.
Takže když to zaokrouhlím nahoru, tak:
- elektřina 2,-
- mouka 8,-
- droždí, voda, sůl, cukr, kmín dejme tomu 3,-
No a to máme za cca 800g bochník chleba 13,- a to je hodně dobrá cena (a co teprve ta chuť!)!Dagmar
Comment
-
Re: Pekárna chleba
Ahoj, já sama jsem si kupovala pekárnu letos v březnu a od té doby se ještě nezastavila, mám dvě dcerky a tak musíme mít vždy pečivo čerstvé, jinak ho nechtějí. Ale to není vše, pekárna je výborná věc, ve které krom chleba pokud máš nějakou lepší, né úplně obyč, tak upečeš třeba i sekanou, uděláš koláč s práškem do pečiva a můžeš si udělat i džemy a dokonce i, to teda umí ta moje mléčnou rýži. Manžel nejdřív neměl důvěru, ale teď by ji nevyměnil za nic na světě strašně nám přirostla k srdci a tak vám ji všem doporučuji. Já sama mám Domo Bielmaier B 3975 a neměnila byvh za nic.
Comment
-
Re: Pekárna chleba
Ahoj holky,
já mám od ježíška Moulinku tedy Moulinex OW 500030 home bread a je super, má 3 velikosti chleba 750g, 1000g a 1500g a 14 různých programů.
Peču v ní chlebíky i moučníky a zadělávám kynuté těsto. Zatím jsem nezkoušela marmeládu. KamilaKamila
Comment
-
Re: Pekárna chleba
Pekarna je snad nejlepsi pomocnik v kuchyni.Ja ji vyuzivam snad co druhy den,pecu v ni hlavne domaci chleba a hlavne ji vyuzivam na hneteni testa,kdyz pecu treba pletynky,housky atd.A nebo kdyz potrebuju udelat testo,tak jedine v pekarne,je to bez namahy a krasne to tam vykyne.Takze muzu jen poradit,kdo ji nema,tak at si ji co nejdrive poridi,je to investice,ktera se vam urcite vrati.
Comment
Comment