Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Rady k pečení

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Rady k pečení

    * Peče-li nám trouba příliž ze spodu,připálení těsta předejdeme tak,že na dno trouby nasypeme trochu soli.
    * Pokud do těsta používáme kypřící prášek,zamícháme ho do mouky,nikdy ne do tekutiny.Prášek by pozbyl kypřící schopnost.
    * Chceme-li ušlehat tuhý bílkový sníh,před šleháním do bílků přidáme špetku soli.
    * Žloutky od bílků snadněji oddělíme,když jsou vejce chladná.
    * Žloutek více barví,když ho před upotřebením osolíme.
    * Aby rozinky při pečení neklesly těstem ke dnu,před použitím je obalíme v mouce nebo moučkovém cukru.
    * Těsto dobře vykyne,budou-li všechny suroviny mírně teplé.
    * Do těsta nesmíme přidat horké mléko či tuk,jinak kvasnice spaříme a těsto nevykyne.
    * Chceme-li mít kynuté pečivo vyšší,těsto po vykynutí znovu opatrně prohněteme a necháme znovu vykynout.

    * Pečivo z kynutého těsta nebude na povrchu tak rychle červenat,přidáme-li do vejce na potírání lžičku citrónové šťávy.
    Radka

  • #2
    Re: Rady k pečení

    Dobrá rada nadevše.Díky.

    Comment

    Pracuji...
    X