* Peče-li nám trouba příliž ze spodu,připálení těsta předejdeme tak,že na dno trouby nasypeme trochu soli.
* Pokud do těsta používáme kypřící prášek,zamícháme ho do mouky,nikdy ne do tekutiny.Prášek by pozbyl kypřící schopnost.
* Chceme-li ušlehat tuhý bílkový sníh,před šleháním do bílků přidáme špetku soli.
* Žloutky od bílků snadněji oddělíme,když jsou vejce chladná.
* Žloutek více barví,když ho před upotřebením osolíme.
* Aby rozinky při pečení neklesly těstem ke dnu,před použitím je obalíme v mouce nebo moučkovém cukru.
* Těsto dobře vykyne,budou-li všechny suroviny mírně teplé.
* Do těsta nesmíme přidat horké mléko či tuk,jinak kvasnice spaříme a těsto nevykyne.
* Chceme-li mít kynuté pečivo vyšší,těsto po vykynutí znovu opatrně prohněteme a necháme znovu vykynout.
* Pečivo z kynutého těsta nebude na povrchu tak rychle červenat,přidáme-li do vejce na potírání lžičku citrónové šťávy.
* Pokud do těsta používáme kypřící prášek,zamícháme ho do mouky,nikdy ne do tekutiny.Prášek by pozbyl kypřící schopnost.
* Chceme-li ušlehat tuhý bílkový sníh,před šleháním do bílků přidáme špetku soli.
* Žloutky od bílků snadněji oddělíme,když jsou vejce chladná.
* Žloutek více barví,když ho před upotřebením osolíme.
* Aby rozinky při pečení neklesly těstem ke dnu,před použitím je obalíme v mouce nebo moučkovém cukru.
* Těsto dobře vykyne,budou-li všechny suroviny mírně teplé.
* Do těsta nesmíme přidat horké mléko či tuk,jinak kvasnice spaříme a těsto nevykyne.
* Chceme-li mít kynuté pečivo vyšší,těsto po vykynutí znovu opatrně prohněteme a necháme znovu vykynout.
* Pečivo z kynutého těsta nebude na povrchu tak rychle červenat,přidáme-li do vejce na potírání lžičku citrónové šťávy.
Comment