Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Je přesnost stepperu s otevřenou smyčkou bezcenná?

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Je přesnost stepperu s otevřenou smyčkou bezcenná?

Plánuji se vrátit do CNC a uvědomuji si, že mám problém, který je třeba vyřešit.

Zjišťuji, že kroky/palce nefungují správně. Myslel jsem, že to bylo proto, že jsem se přepočítal, nebo protože se stroj třásl, ale vypadá to, že je tu další problém: krokový motor (https://www.oyostepper.es/) ztrácí kroky. Pokud tomu dobře rozumím, pokud provozujete krokový motor při jakékoli zátěži (jako u soustruhu), můžete nepředvídatelně ztrácet kroky, takže nikdy nemůžete očekávat skutečnou přesnost.

Funguje to takto? Raději bych znal pravdu a vypořádal se s ní, než abych trávil týdny otáčením šroubů tam a zpět, pokaždé s jinými výsledky. Pokud vím, mělo by být možné nasadit kodér na krokový motor a vytvořit systém s uzavřenou smyčkou, který by počítači sdělil, kde je nástroj. Zdá se mi to jako efektivnější využití mého času než honba za přesností, kterou můj stávající hardware nedokáže zajistit.

Nevím, ale je rozumné předpokládat, že jak program postupuje, stepper, který ztrácí kroky, bude stále nepřesnější, jak se chyby hromadí. Nechápu, jak byste mohli s takovým strojem dělat něco užitečného, ​​pokud byste se nespokojili s obráběním jednoduchých válců nebo koulí.
Pracuji...
X