Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Veselé příhody z kuchyně

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Veselé příhody z kuchyně

    Ahoj, holky, když tak čtu Co se mi kdy nepovedlo apod. tak mě zase pro změnu napadl opak, pokud už to někam do kolonky nepatří.
    Vzpoměla jsem si na jeden moment:
    Kdysi na bytě jsme měli plynový sporák, ale tady na domku už přes 10 let elektrické plotýnky, švagrová si dělala novou kuchyň, tak nám ho dala.
    Sice jsem ze začátku nebyla zvyklá, plyn je rychlejší a vidím plamen, tak můžu ubrat nebo přidat. Ale pak jsem si zvykla, a když jsem plotýnku vypnula, jídlo ještě " došlo ". Jenže než se usmažil chleba ve vajíčku...někdy se ani nechtělo. Než se rozpálil olej, tak jsem si ale mohla v klidu všechno nakrájet a nachystat.
    Pak plotýnky postupně odešly a chlap koupil za levno sporák na plynovou bombu v kombinaci s el.troubou.
    No a co já udělala?
    ZAPÁLILA JSEM SPORÁK, PLAMEN VESELE PLÁPOLAL A JÁ MEZITÍM KRÁJELA CIBULI.
    Chlap se mě samo zeptal, co to dělám?
    A já si uvědomila, že jak jsem u plotýnky předehřívala, tak jsem to udělala i s plamenem !
    No a pak jsem zjistila, že si musím všechno nachystat dopředu jak v TV, protože jsem jednou smažila cibulku na mírném plameni, zvyklá na pomalou plotýnku, a než jsem nakrájela maso, cibulka černá !
    Teď smažit chleba ve vajíčku je radost a večeře je za pár minut.
    Tak takhle. Pokud tu podobná rubrika je, tak bych se nerada opakovala.
    Ale napsat jsem tu příhodu " musela ".
    Papa.

    anina s.

  • #2
    To já jsem jednou taky bodovala.Máme elektrický sporák a já jsem chtěla něco vařit tak jsem si v klidu zapla plotýnku a postavila na ni kastrolek,ve kterém jsem chtěla vařit.Po chvilce marného čekání ,kdy se plotýnka rozpálí mi došlo,že jsem zapla zadní plotýnku,na které jsem měla takovou tu umělohmotnou zavírací nádobu a v ní polévku.Nádobu jsem chtěla rychle zvednout z plotýnky,ale ta se doslova táhla a polívka se mi rozlila po celém sporáku.Takový zvěřinec co jsem vyjmenovala jste snad ani neslyšeli....

    Comment


    • #3
      Tak já mám zážitky spíš smuný než veselý ,ale předehřívání plynových hořáků,je Modrásku fakt super dobrej nápad !!!! Musím vyzkoušet!!
      To já když jsem přešla kdysi,z elektřiny na plyn,tak jsem skoro všechno spálila!!
      Hlavně takový ty malý porce jídla, pro tenkrát malýho (ročního) syna-1 bramboru na kaši apod.....Musela jsem se naučit nalít víc vody, atd....jinak mě nic veselýho nenapadá,(i když je fakt,že někdy člověk neví jestli se smát nebo plakat) ale třeba není všem dnům konecahojky.
      Last edited by Hančí; 28.09.2009, 02:47.
      Hančí

      Comment


      • #4
        Hančí, s tím smíchem / pláčem máš pravdu.
        Je jasné, že každá situace se v tu chvíli řeší jinak.
        Vzpomněla jsem si, jak před nějakým časem , když byl kluk menší, dal plastovou láhev se sifonem na kuchyňský stůl s bílým ubrusem s modrým cibulovým vzorem a do toho nasypal Tang, příchuť lesní ovoce, takže fialová barva.
        Láhev nebyla plná, ale než jsem stihla reagovat, Tang díky bublinkám začal pěnit a stoupat a než jsme láhev přemístili do dřezu, ubrus měl fialové fleky.
        Takový mini výbuch.
        Kluk se moc omlouval, já mu vysvětlila, že to, že se Tang míchá s vodou, má asi svůj důvod, kluk slíbil, že ubrus i vypere, ale já jsem ubrus namočila a vypral se dobře.
        Zjistila jsem, že často zlost nic nevyřeší a třeba ubrus nevypere.

        Pěkný večer.
        anina s.

        Comment


        • #5
          Janí,tak tos měla štěstí,já mám jahůdkou (limo)obarvený pravý plyšový koberec a nešlo to ničím pryč,bohužel!!Naštěstí je to schované pod stolem,ale já to vím a mrzí mě to.Protože je to dobrej koberec,pravá vlna,tak se právě dobře obarvil,no!!
          Taky to udělaly děti od sestry,když byly malý,co jsem mohla dělat.Schválně to neudělaly!!Tak čus
          Hančí

          Comment

          Pracuji...
          X