Ahoj Věrko,tak to se mi líbí,to asi něco takovýho splichtím,díík za nápad.pá
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
SOS poraďte mi co dnes uvařit,...mám tu jen...
Collapse
X
-
Asi píšu pozdě,ale třeba pro příště,povařit cely květák a všechny skulinky odspoda vycpat ochuceným mletým masem, dát do zapékací misky, zasypat sýrem a pomalu zapéct. Delala jsem už i po vrstvách, když jsem květák převařila. Vymazat můžeš i oliv. olejem, mleté z jakéhokoli masa třeba libové. Je to chutné a šťavnaté.Renata
Comment
-
Tak holky díky,došlo na Věrčinej nápad.
Bylo to moc dobrý a fotka je v galerce.Recept napíšu do Receptů-jen ještě nevím kdy a kam,tak zatím je tady.
Ale bylo to jednoduchý:
Povařená půlka květáku,rozkrájet na drobno,1 domácí bageta na kostičky-zalít trošinkou mléka ,pak bezlepkovou vysočinu asi 10 koleček-na nudličky,vejce 5x celá-pro jednou jsem tedy nešetřila,ale v tom 1 kousku tolik nemá, ,eidam30% 100 g -nastrouhat nahrubo,asi 50 g uzeného eidamu.Koření jen co můžem-sůl malinko,thymián,majoránku,muškát.květ.Všechno zlehka promíchat,aby se houska úplně nerozpadla. Dala jsem ten mokrej pečící papír do srnčího hřbetu,nandala vše a překlopila přečnívající papír přes vršek. Peklo se to 30 min.,pak jsem to vyklopila na plech a ještě 10 min opekla celé zespodu a nemělo to fakt chybu.
K tomu bramb.kaše a okurkový salát ....a všichni jsme mlaskali
Tímto Věrce děkuji za tip.
Janino,se strouhankou to znám,ale strouhanka je třeba osmažit nejdřív na dost másle,aby to bylo dobrý,do toho pak vyklopit nakrájenej květák,to já moc miluju,klidně vyzkoušej,jen to ted nemůžu dělat pro syna.Musí se ale hned snist,jinak strouhanka zvlhne a není to dobrý.Mám to raději než mozeček.
Renato a na tvůj nápad s mletým dojde příště,to může být taky dobrý,zkusím asi ty vrstvy střídat,beru sice jen hovězí,ale to je asi fuk a posypat vždy sýrem,dík a mám nápad co s druhou půlkou!!!Holky to je príma rubrika,každej má nějakej nápad a hned vím co udělat.
Využijte to taky a ptejte se,když zrovna nevíte,co vařit.Vždycky nějakej nápad od někoho přiletí,prííííma,díííky!!!Last edited by Hančí; 20.07.2009, 03:09.Hančí
Comment
-
Chlap dovezl z Makra 1,4 kg krkovice bez kosti na plátky (ve slevě - 1 kg / 100,- ) !
Ta věta a zvolání mě proto napadla...
Tak šup do brouzdání receptů, doma budou pokusní králíci, ať nevařím to samé podle sebe a zvyku a jasně, že každý den maso nebude, něco půjde do mražáku a ještě tu mám jinak kuřecí..
anina s.
Comment
-
Mám tu toho sumce už na obdélníky, s několika kostma, kůže vypadá jako maskáče.
Tak jdu kosti odřezat a zítra bude jako řízek, zbytek do mražáku a najít recept. A to chlap myslel, že bude na oběd dneska, já ale uvařila, než přijel.
anina s.
Comment
-
Nino, já ho jedla u kamarádky,jenom to obalili v mouce promíchané s paprikou a solí, a osmažili, navrch citronek. ˇŘíkala, že taky peče v alobalu, já ho ještě nedělala, mrkni na internetu, určo něco najdeš, hlavně myslím, moc nepřekombinovat. V jednuchosti je síla.
Ahooooj,.Iris
Comment
-
Iris, dík za reakci, já mám někdy potřebu "oživit" některé rubriky.
Teď chlap degustuje, já zkusím taky, mi jde spíš o to, abych nevytahovala nic z pusy. Chlap: " Je to dobré !"
Proč je to tak hrubé? ... Už jsem mu to vysvětlila, že tak se to dělá. Určitě něco najdu v receptech tady od vás. Papa.
anina s.
Comment
-
Janinko S, souhlasím s Iris, že je třeba nechat vyznít chuť ryby, pokud ji tedy někdo nechce vědomě potlačit. Zrovna jsem dala do galérky lososa, kterého ani nebalím v mouce ( té je obecně v jídlech až moc) a jen na přírodno na směsi másla a oleje a pomalu opéct, aby nebyl vevnitř syrový. Jinak si myslím, že v podstatě každá ryba se může dělat podobně, podle chuti a maximálně je rozdíl, jak dlouho je třeba ji připravovat a kolik má kostíVšak ty to jako dobrá kuchařka připravíš určo výborně. Ahoj a dobrou chuť.
ZDENYZDENY
Comment
-
Zdeny, reagovala jsem u tvé fotky.
Ukecali jsme i kluka na jedno sousto a taky mu chutnalo.
Chlapovi totiž vadí rybina. Sumec byl šťavnatý, bílé maso, smažila jsem pomalu a okořenila jej akorát. Jen ty kosti hrubé z něj odříznout. Tyto kousky byly úplně bez kostí, tak jsme si na vzorcích opravdu pochutnali. Dík za odpovědi.
anina s.
Comment
-
Nino, můj syn Lukáš dělal vedoucího v Makru u ryb, tenkrát mi udělil spousty cenných rad, co ho naučili. Třeba jak vykostit rybu, např.lososa před úpravou,to už umím skvěle, chce to pinzetu a vědět jak na to... od té doby jsem se do ryb zamilovala.Ted mi zase despotka veze nějakou, o které jsem ještě neslyšela, moc se na to těším.Iris
Comment
-
Iris, tak u mě pinzeta nehrozí to už je na moji trpělivost moc.
Teď jsem vykostila toho sumce, tak by ty kousky měly být úplně bez kostí, mám i odkrojky na ražniči a ze zbytků uvařím polívku, to jsem zvědavá, kdo ji bude jíst.
Potom písni o té rybě.
anina s.
Comment
Comment