Možná taky dobré téma,pro někoho,kdo honem neví co,určitě se tu najdou dobré duše co poradí.
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
SOS poraďte mi co dnes uvařit,...mám tu jen...
Collapse
X
-
Ahoj Hančí, jseš úžasná. Rozepsalas to perfektně. Ale konkrétně toto téma potřebuju stále. Ono když já vlastně nevím skoro každý den co vařit. Ona ta chuť je někdy jiná než suroviny ve špajzu a když se k tomu bez mučení se zrovna přiznám ona vážná a těžká nemoc lenora, která je zároveň nevyléčitelná, tak to už je vražedná kombinace.
-
Já už týden jím květák s bramborem a tatarku, protože jsem to přehnala a muž má obědy v práci, hlavně že mu každou neděli žíkám, že to zase nebu jíst týden. Dala jsem do pekáče syrové brambory, na to syrový květák, nivu a rozšlehaná vaja. Je to moc dobré.
Zítra budu dělat kuře na paprice adoufám že už konečně malé množství, ha ha ha.Láďa
Comment
-
Ládí,tak u nás dnes vyhrála rajská,květák odložen!!!Herdek tyhle dvě témata se mi pěkně pletou!!!
Hm,tady máme volat o pomoc co uvařit z toho co máme doma!!!
Tak poraďte co z květáku???
Nesmí to být moc mastný!!!Ani smažený!!!
Vím,že tu leccos už je, ale třeba máte svůj skvělý nápad.
Díííky.Hančí
Comment
-
Ahoj Hančí,
já dělám květák prošpikovaný anglickou slaninou a sýrem, přelije se to bešamelem a zapeče. Květák se povaří, já ho rozeberu na růžičky (ale není nutné), prostrkám do toho kousíčky anglické a tvrdého sýra. Bešamel udělám takhle: začátek jako jíška z hladké mouky, k tomu se pak přilije mléko, dobře se to promíchá, aby nevznikly žmolky, mléka tolik, aby vznikla taková tekoucí kaše. Prohřeje se to, mléko se nějak nemá příliš vařit, nastrouhá se do toho sýr, nechá se rozpustit. Jo a trochu soli a pepře. Nechá se to prochladnout, přidá se do toho vejce a tím se přelije květák. A dám do trouby zapéct, krátce před koncem ještě navrch přistrouhám sýr. Jíme to s bramborem.
Hančí, musíš si ale promyslet, jestli to můžeš, případně si to upravit podle svého. V nejhorším to ale bude jako inspirace pro někoho jiného. A když mám brokolici, tak ji dělám také tak.Zuzana
Comment
-
Tak holky,nemůže anglickou,nemůžu smažit jíšku,s vejcema šetřit,pepř nééé,tak leda uvařit a v mlíce rozpustit sejra, ale jen 30% a přelít,nebo jen na kapce oleje zpěnit cibulku a hned podlít, podusit jí ,nesmím smažit a pak na to ten vařenej květák a nějaký vajíčko a ten sýr?? uvídím??? Blbě se mi zapejká,když nesmím mastit.No nějak to splichtím asi jako mozeček.Okurkovej salát může ,bez pepře!!A kaše nebo brambor uvidíme,asi vyhraje kaše,tu má raději.
Teď už zas peču housky a tak mám zas o večerní zábavu postaráno.
Zuzi-Dík za snahu.Je to hrozný vaření!!!Ach jo
Iris,ty mi radši řekni jak dopadl pangas???A květák syrovej nějak už néé,dřív jsem ho taky chroupala,ale už mi moc nejede.
Osobně mám raději brokolici.Tak páHančí
Comment
-
Hančí,zrovna včera jsem dělala květákový nákyp,protože se mi nechtělo ho smažit tak jsem udělala toto:
uvařila jsem ho, rozdrtila ne na kaši v mixeru,ve kterém mi zůstal bešamel s nivou,přihodila jsem 2 vajíčka,trošku česneku,zamíchala jsem tam dětskou krupičku a nastrouhala asi tak 15 dkg tvrdého sýra,zůstal a mi pikantní klobása,tak i tu jsem tam šupla,zkrátka můžeš tam přidat i ovesné vločky nebo třeba nakrájané na kostičky celozrnné rohlíky jeden či dva dle množství,ochutila kořením - pepř,majoránku,sůl,vegetu a vrazila jsem to do chlebíčkové formy,do které jsem dala pečící mokrý papír/dobrý nápad od někoho z pokecu/,žádný tuk tam nebyl akorát z té klobásy. Dala jsem to zapéct a můžu Ti říct,že to bylo výborné jak teplé tak i studené.Tak třeba jsem ti dala tipa.
AhojAhojky VŠEM
Věrka
Comment
Comment