Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Prosím o radu

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Re: Prosím o radu

    dobré ráno všem
    tak po úspěšném zaregistrování i já jdu pro radu. Doufám jen že jsem na správném foru))))

    Našla jsem tady recept na vepřového vrabce s knedlíčkem,ale když jsem jukla do mrazáku tak jsem zjistila že tam mám jen kýtu,tak se chci zeptat jestli by to šlo udělat z té kýty?
    Muž mi včera básnil o tom jakou chuť má na bramborové knedlíky a tak hledám jakýkoliv recept s kterým bych se blejskla
    předem děkuji za odpověď)

    Comment


    • #32
      Re: Prosím o radu

      Ahoj Dančo, vítám tě tady. Já osobně bych kýtu nedávala, když tak bych ji protkla párkem pro efekt a k tomu ty knedlíky a zelí nebo špenát. Podle mého jsou vrabčáci nejlepší z takového akorátního bůčku, ne moc tlustýho, ale tak akorát pěkně prorostlýho. Určitě ti ještě některá napíše svůj názor. Měj se J.H.
      Jana H.

      Comment


      • #33
        Re: Prosím o radu

        Ahoj Dančo, plně souhlasím s Janou H, kýta je na takové menší kousky moc suchá, to by bylo málo šťavnatý a to pak není ono. Na Vrabce je potřeba trochu prorostlé masíčko. Z kýty když jí prošpikuješ slaninou i okurku můžeš přidat a nějaký párek, tak je moc dobrá Hamburská, ale k tomu se víc hodí houskový knedlík. Věrka.
        Věrka.

        Comment


        • #34
          Re: Prosím o radu

          tak to strkam kytu do mrazaku a pujdu koupit masiko)prece to jen tak nevzdam

          Comment


          • #35
            Re: Prosím o radu

            Ahojky Dančo, klidně můžeš založit nové téma, ale koukám že děvčata poradila i když se nazačátku tohodle téma začalo diskutovat o molech, ale je dobře že se to podařilo přihlásit. zdraví Ivana M
            Ivana M

            Comment


            • #36
              Re: Prosím o radu

              ahojiky Ivanko,ja sem si ty prispevky o molech cetla a prislo mi jednodusi napsat si o radu sem nez zkoumat jak udelat nopve forum,ackoliv jsem dite moderni doby nekde se stala chyba a v techto vecech trochu zadrhavam ale holky jsou sikulky...

              Comment


              • #37
                Re: Prosím o radu

                Mám zkušenosti podobné jako vy, používám biolit (čas od času), ale osvědčila se mi levandule. Mám ji ve špajzu, ve skříních a všude možně. Na zahrádce vypěstuji, usuším a rozložím. Od molů mám pokoj, jen občas, (když něco donesu z obchodu v mouce), tak stříknu Biolit s levandulovou vůní a bylinky to jinak dobře zvládají samy. M.

                Comment


                • #38
                  Re: Prosím o radu

                  Tak příští rok budu pěstovat levanduli. To ona asi dost voní co? Jen abych to přežila se svou alergií Ivana
                  Ivana M

                  Comment


                  • #39
                    Re: Prosím o radu

                    Lepítka na moly se jmenují FEROSET TETRA a těmi svými feromony lákají samečky, takže ti se na ně nalepí, když si chtějí pošpásovat se samičkou.
                    Já je kupuji v normální drogerii, jeden kus je kolem 10,- Kč a je to obdélníček 6 x 20 cm. V supermarketu jsem je nikdy v žádném neviděla. Wendy.
                    Wendy

                    Comment


                    • #40
                      Re: Prosím o radu

                      Tak jsem hledala, manuál jak připojit obrázek k uživateli a narazila jsem na problém moly. To moc dobře znám to je nekonečný boj.
                      Vyzkoušela jsem všechny lepítka atd. a nakonec rady od staré paní dát obyčejný bobkový list volně položit. Mám to již rok v policích občas dávám čerstvý a nikde ani mola. Dceři jsem také poradila nechtěla věřit protože v paneláku mají snad předplaceno se množit a má pokoj. Tak hurá do boje.

                      Comment


                      • #41
                        Re: Prosím o radu

                        Iko,zkusím ten bobkovej list.S tím panelákem,to máš tedy pravdu,že mají asi předplaceno se množit.Já jsem před 4lety vyměnila komplet kuchyni,zrušila spižní skříň,teď mám vytahovací s drátěnýma košíkama,aby se lépe udržoval pořádek a stejně mi tu občas lítají.Asi bych potřebovala rovnou vavřínovej věnec
                        Janah

                        Comment


                        • #42
                          Re: Prosím o radu

                          Původně odeslal Jana H.
                          Ahoj Jitulko, já jsem měla před někoilika lety ten samý problém. Vyndat všechno ze špajsky, vymýt a vyházet mouku a koření. Já jsem ji ještě vystříkala Biolitem, nevěděla jsem si s nimi už rady, tak jsem udělala radikální řez. Já jsem si je donesla asi v mouce, ale jinak se jich nezbavíš. Možná, že ti někdo poradí jiný fígl. Měj se Jana H. Ale jinak tě lituju, je to hrozný.
                          Já si myslím, že se to každým rokem opakuje. Vždycky si to člověk s něčím koupí a přinese domů. RADÍM TOTÉŽ probrat vše vyházet co se dá. Pozná se, že tam jsou červi, podle pavučinky, která je nahoře a to v mouce, koření, paprice, kroupách a prostě skoro ve všem. Když udláš čistku, kup si mucholapky na moučné moly a nalep do blízkosti těchhle potravim. Není to zdraví škodlivé, ale vyzařuje nějaký pach, který láká samečky a oni se chudáci přilepí a není kdo by oplodňoval. Čili nevyčistíš, ale nepokračuje to. Mnoho zdaru Jindra

                          Comment

                          Pracuji...
                          X