Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Cizrna

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Cizrna

Kuchařinky,porad'te mi nějaké recepty z cizrny.Dělala jsem takovou polévku se zeleninou a moc mi to chutnalo.Tak bych z toho chtěla vařit víc.Díky
    Janah

Re: Cizrna

Dobrý den, cizrnu jsem dělala jednou podle indické kuchařky a bylo to moc dobré.
    Na 4-6 porcí : 800g cizrny z konzervy scedíme a nálev odložíme.Na másle či oleji opečeme dozlatova nadrobno pokrájenou cibuli (2 ks), nastrouhaný čerstvý zázvor (1lžč.), lisovaný stroužek česneku, 1-2 nakrájené čili papričky a kurkumu. Přidáme 2 nakrájená velká rajčata a dusíme doměkka.Přidáme koriandr a cizrnu a dusíme 10 min. Osolíme, přilijeme 250 ml nálevu a dusíme dalších 10 min. Ochutíme garam masalou, citronovou šťávou a když máme i čerstvým koriandrem, ještě podusíme 2-3min.Můžeme dodat podle potřeby trochu vody, aby bylo více omáčky. Hotovo a je to výborné jen tak s pečivem. Dávala jsem koření podle možností a ani ostré to nemusí být, když někdo nemá rád.

Comment

Dobrým pokrmem z cizrny je například Hummus.

Comment

Díky za tipy,příležitostně vyzkouším.Momentálně nemám potřebné koření.Musím poshánět ve městě. Teď jsem dělala pohanku s cizrnou,porkem a žampiony a taky to bylo moc dobré.Akorát mužský k tomu sháněli maso. Mě to stačilo tak.
        Janah

Comment

Recept z cizrny

Nejednodusi je cizurnu prihrat a rozmixovat pridat olivovy olej a trosku osolit. Tohle je ze Syrie a specialne z Homsu. Ji se jeste teple a jen s arabskym chlebem. Napisu jeste par receptu jen co je najdu.

Comment

Pracuji...
          X