Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Nevařený knedlík-"tenisák"

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Nevařený knedlík-"tenisák"

    Prosím vás neznáte někdo recept na malé kulaté knedlíky, které se nevaří ve vodě, ale pouze prohřívají v omáčce?
    Vím, že se dělají z housky, mléka, strouhanky, kvanta česneku a majoránky, ale neznám alespoň přibližný poměr.
    Jsou moc dobré. Poradíte mi někdo prosím?
    Díky Iva

  • #2
    Re: Nevařený knedlík-"tenisák"

    Nevím,zda pomůžu,ale ve staré kuchařce jsem našla recept,,masové knedlíčky v omáčce".
    Když Ti zbyde vepřové maso již upečené,nebo uvařené,tak půl kg,umel na masovém strojku s kouskem uzeného,přidej 600gr jemně nastrouhané syrové brambory,1 usmaženou cibulku krájenou nadrobno,kořeníepř majoránku,česnek a sůl dle potřeby,1,nebo 2 vejce,250 gr polohrubé mouky.Lehce promícháme,vytvoříme kuličky asi velikosti malých švestkových knedlíků a vhodíme je do již uvařené cibulové omáčky.Vaříme dokud nevyplavou na povrch a zespoda mícháme,aby se nám nepřipálily.PS: Jsem to pouze opsala,nemám vyzkoušené!!

    Comment

    Pracuji...
    X