Oznámení

Collapse
No announcement yet.

recepty z ostruzin

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • recepty z ostruzin

    dobry den !!na zahradce mame letos strasne moc ostruzin nevim co mam snema delat neznam zadny recept minuly tyden jsem natrhala celou velkou misu tak jsem to jenom umyla a vymackala stavu no detem hodne chutnala ale chtela bych udelat nejaky sirup nebo marmeladu nebo nejakou dobrou buchtu tak prosim o radu a predem moc dekuji hezky den zdravi alena

  • #2
    Re: recepty z ostruzin

    Ahojky Alenko, tak to jsme dvě. Mě taky ostružiny plodí jako divé. Marmeládu dělám podle návosu na sáčku gelfix 2:1 a ještě tak na kilčo přidám 2 jablíčka a je výborná. Hlavně dám pryč zrníčka. Dělám taky likér, pro dospělé ten je tady na stránkách a ostružinovou bublaninu no ale ta se dá udělat tak jednou, dvakrát. Zdraví Ivana M.
    Ivana M

    Comment


    • #3
      Re: recepty z ostruzin

      Pěkný den,my jsme zrovna včera byli v lese a místo hub jsem si přinesla misku ostružin.Vzpomněla jsem si na kamarádčinu maminku,která pochází ze Slovenska a ostružiny zavařuje s hruškama.Hned jsem to zavařila a vypadá to i pěkně.

      Comment


      • #4
        Re: recepty z ostruzin

        ahojky tak dekuji moc za rady urcite neco vyzkousim dekuji a preji krasny den Alena

        Comment


        • #5
          Re: recepty z ostruzin

          Tak jsem se všimla náhodou receptů z ostružin.Hned se koukám co z nich budu dělat letos nového a ejhle,ono tu nic není.Já z nich dělám nejvíce kynutý koláč s drobenkou.Můj mužskej říká,že je lepší než borůvkovej a v sezoně ho chtějí doma každý týden.Ale ta práce s tim.Já jsem totiž zjistila,že je lepší ostružiny přepůlit,protože tyhle zahradní, velké, jsou moc šťavnaté na koláč.A taky jich bylo potřeba hodně na celý plech.Trvá to sice déle,ale koláč chutná fakt úžasně.Ještě mám taky ty menší(to má normálně trny,ty velké je nemají)a ty na koláč dávám celé.Pak jsou z nich dobré knedlíky.Teda pokud vám nevadí zrníčka.A je na ně lepší kynuté těsto,dávam tak po třech.Pak dělám taky bublaninu jako Iva nebo fofr koláč.A marmeládu už ani necedim,klidně tam ty zrníčka nechám a nikomu už to u nás nevadí.A dávala jsem je taky na řezy se smetanovým krémem a želatinou.Ale to musí být opravdu dobře zralé,aby byly sladké.A taky jsem dělala šťávu,jako se dělá malinová.A ještě jsem zapomněla,že já je mam nejradši s cukrem a zakysanou smetanou.Některý rozmačkam a některý necham vcelku.A jdou dobře mrazit.
          Já začnu s ostružinama v srpnu a skončim na konci října.Tak to máte jenom,až se léto zeptá....Ahoj Jana
          Janah

          Comment

          Pracuji...
          X