Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Králík na smetaně

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Králík na smetaně

    Dobrý den dostali jsme králíka a nikdy v životě jsem ho nepřipravovala neporadily byste mi nějaký recept na Králíka na smetaně? Jsem spíš začátečník tak něco co nebude tak těžké.Děkuji Jitka

  • #2
    Ahoj Jitko, úplně jednoduchý a výborný recept : porcovaného králíka osolíme, potřeme plnotučnou hořčicí.,Do pekáčku dáme hoooodně cibule na kolečka, aby bylo dno pekáče pokryté, na cibuli maso, na maso poklademe anglickou slaninu, dáme nové koření / nemusí být/
    Všechno zalejeme šlehačkou a pečeme do měkka.

    množství ingrediencí... cca : naporcovaný králík, 3 větší cibule, 2 šlehačky, sůl, pepř, slanina plátek na každou porci masa. Peču přikryté,ke konci odklopím.

    Nebo,....králíka naporcujeme, osolíme, opepříme,dáme do pekáče na máslo a cibuli, kterou stačí rozpůlit , poklademe slaninou, přidáme bobkový list a nové koření a pečeme přikryté, podléváme. Pak odklopíme a dopečeme do zlatova.Maso vyjmeme, vyndáme cibuli a koření a přidáme šlehačku , do části šlehačky zamícháme hl.mouku, zahustíme a povaříme. Dochutíme špetkou cukru a citronovou štávou.
    Last edited by iris; 28.05.2012, 09:40.
    Iris

    Comment

    Pracuji...
    X