Dobrý den, milé dámy a pánové, hledám recept, který já osobně jedl asi 2x v životě a naposledy před cca 45 lety. Byly to ovesné vločky smíchané buď s hovězím nebo vepřovým masem, osobně bych se přikláněl k tomu hovězímu, protože ve vločkách byly takové vlasy, jak hodně uvařené hovězí. V pekáči to bylo smícháno vše dohromady a když se to podávalo, přelévalo se to masovou šťávou. Ale nemuselo. Netuším, zda se to zapékalo, nebo jen uvařilo a smíchalo.
Pro informaci pouze uvedu, že na talíři to vůbec nebylo slizké, jak normálně vločky jsou. Ale bylo to fantasticky dobré.
Hledal jsem to na netu, zkoušel různé varianty a nic jsem nenašel. Domnívám se, že tento recept byl odněkud dovezen z venku, protože naše babička v mládí hodně cestovala po Evropě. Netušíte, co by to mohlo být? Manželka by mi to ráda připravila, neboť o tom doma stále básním, ale neví jak na to.
Pro informaci pouze uvedu, že na talíři to vůbec nebylo slizké, jak normálně vločky jsou. Ale bylo to fantasticky dobré.
Hledal jsem to na netu, zkoušel různé varianty a nic jsem nenašel. Domnívám se, že tento recept byl odněkud dovezen z venku, protože naše babička v mládí hodně cestovala po Evropě. Netušíte, co by to mohlo být? Manželka by mi to ráda připravila, neboť o tom doma stále básním, ale neví jak na to.
Comment