Zdravím všechny, hledam recept na citrónovou bábovku (nevim jestli tento název je správný). Jedná se o moučník v hliníkové misce (dělaji se do něj ještě makovce s citronovou polevou), ale už jsem ji dlouho neviděl, ale vím, že měla fantastickou chuť, tak bych se chtěl pokusit o její domácí provedení. Děkuji za jakoukoliv radu
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Cirónová bábovka?
Collapse
X
-
Zdravím, tento dotaz i recept mě zaujal, sice jsem ji ještě nepekla, manžel nemusí suché bábovky, ale někdy zkusím, ta šťáva ji nemusí suchou dělat. Našla jsem to na netu a určitě je jich tam víc.
200 g mekkeho masla nebo margarinu 200 g cukru spetka soli 2 cajove lzicky citronove kury 5 vajec 240 g mouky 50 g maizeny (skrobu) 3 cajove lzicky prasku do peciva 100 ml mleka 11 pol. lzic citronove stavy 3 pol. lzice pomerancove stavy Poleva: 120 g praskoveho cukru 3 pol. lzice citronove stavy 1 pol. lzice velmi horkeho ztuzeneho tuku (napr. Ceres) Postup
Mekke maslo, cukr, sul a citronovou kuru nejmene 8 minut slehame. Pridame vejce jedno po druhem, asi kazde 1/2 minuty jedno.(Muzeme pridavat jenom zloutky a snih pridat nakonec.) Dobre uslehame. Pridame prosatou mouku, prasek do peciva a skrob. Nakonec pridame stridave mleko a citronovou stavu.
Testo nalijeme do vymazane a vysypane babovkove formy(asi 2 l obsah). V predehrate troube na 175 °C (horkovzdusna 150°C) peceme asi 45 minut. Po upeceni nechame asi 5 minut odpocivat, potom vyklopime z formy.
Hned nekolikrat propichneme a polijeme citronovou a pomerancovou stavou. Nechame vychladnout.
Nakonec polijeme polevou.anina s.
-
Ahojte,
Poznáte niekto nejaké overené a chutné recepty na bábovku? Ja poznám iba jeden recept na tvarohovú bábovku a tej sme sa už prejedli
Comment
Comment