Oznámení

Collapse
No announcement yet.

rážový nákyp

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • rážový nákyp

    nevíte prosím vás někdo recept na dobrýá rýžový nákyp s ovocem ? díky za radu .

  • #2
    Re: rážový nákyp

    Dělala jsem rýžový nákyp s ovocem od Ivanky,je v bezmasých jídlech+videorecept.Je opravdu výborný!
    LENKA

    Comment


    • #3
      Re: rážový nákyp

      díky moc to sem si ani nevšiml , že tady Ivanka má recept na nákyp , určitě zkusím , víte rodinka si na zítřejší oběd vymyslela něco dobrého tak upeču toto a dozdobím to ömláčkou z lesního ovoce .

      Comment


      • #4
        Jihomoravský rýžový nákyp: V mikrovlnce si uvařím doměkka rýži (suché dávám 1/4 l hrneček) s rovnou kávovou lžičkou soli a 2 lžicemi oleje. (Kolik rýže, tolik vroucí vody), vařím 7 minut na plný výkon, pak vyjmu, zamíchám, přidám opět stejné množství vroucí vody a vařím na 350W 13 minut. Po vyjmutí přimíchám půlku másla (12,5 dg). Pekáček z varného skla vymastím, utvořím malou vrstvu rýže, posypu rozinkami a 2 vanilkovými cukry, další malou vrstvu rýže posypu strouhanými jablky - ty pocukruji krystalem a popráším mírně skořicí, opět vrstva rýže atd. Vrchní vrstvu u nás tvoří nastrouhané ovoce, pocukrované a poskořicované.Jablky nešetřit - každá vrstva je cca 1 cm. Přiklopím víkem a zapékám, až jsou jablka měkká. (Při 180°C uprostřed trouby cca 45 min.)

        Comment


        • #5
          Já vařím rýži v lehce osoleném mléce a po uvaření do ní zamíchám žloutky, trochu másla, cukr a vanilkový cukr podle chuti, pak střídám rýži a ovoce, vrchní vrstvu tvoří rýže, pokladu kousky másla a po upečení navrším oslazený sníh z bílků a ještě krátce zapeču, až je sníh hezky zabarvený.

          Omáčka z lesního ovoce se k tomu určitě dobře hodí.
          Wendy

          Comment

          Pracuji...
          X