aHOJ Jaruš,tobě i všem,kterým by se mohl hodit,zasílám osvědčený recept na dom.marcipán.Pokud budem míchat v domácí pekárně,pak na jaký koliv program-NE PEČENÍ,když se to dá zpracovat v pekárně,je to oto jednodušší ,že si budete šetřit ruce,a sílu,kterou musíte vyvinout,abyste zpracovaly hmotu do hladka,byla pěkně tuhá,tvárná,hebká asi konzistence,jako modelína.Já teda pekárnu nevlastním,takže všecičko hezky růčo
,a ted samotný ověřěný recept: stejný díl-JÁ OBVYKLE DÁVÁM 200g 3x prosátého moučkového cukru,+ 3x prosátý stejný díl sušeného mléka(PLNOTUČNÉ,NEBO POLOTUČNÉ)používám to v krabici s modrými pruhy-zn.LAKTINO,gramáž cca 400g,takže 1/2krabice,1.lžička medu,1.lžička oleje,pár kapek mandlové tresti,a trošičku vody,s TOU VODOU OPATRNĚ!!! Ono je to tož zrádné,sušené mléko,totiž tu vodu vsákné dost rychle,a ikdyž se to zdá tuhé,najednou je to řídké,takže s vodou velmi opatrně,to důkladné prosívání cukru i mléka je důležité,kdyby v tom byly hrudky,nedá se s tím pracovat a blbě to vypadá.Během hnětení je možno si nepatrně navlhčit ruce vodou,ale opravdu jen nepatrně,ze začátku to pujde z tuha,a může se zdát,že se to snad nechce spojit,vydržte a hnácejte,když vydržíte,budete spokojené s výsledkem.
P DRŽÍM PALEČKY,
A DEJTE VEDET,JAK SE POVEDL






Comment