Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kremrole

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Kremrole

    Dobrý den, již dlouho sháním recept na kremrole, ale ne ty z kupovaného lístkového těsta, protože to skutečně nelískuje. Chtěla bych si udělat domácí lístkové těsto, ale nevím jak na to. Vím, že se do toho zabalí nějak máslo, zkoušela jsem to, ale vždycky mi to buď vylezlo ven z těsta nebo to naopak nešlo rozválet, zkrátka bych chtěla vidět, jak na to. Takže kdyby se Vám to podařilo nahrát na video, byla bych moc vděčná. Marie.

  • #2
    Re: Kremrole

    Já dělám kremrole z těsta ze šlehačky a to je jako lískové těsto, když se to upeče.Jsou dobrý a i dost rychlý. Tento recept jsem tam vkládala dneska, tak se mrkněte, třeba se vám bude líbit.
    Věrka.

    Comment


    • #3
      Re: Kremrole

      Tak to je taky zkusím. Děti chtějí kremrole na příští týden na výlet. ( recept je tady http://ekucharka.net/forum/viewtopic.php?f=8&t=11 )

      Comment


      • #4
        Re: Kremrole

        Posílám recept na domácí lískové těsto.Pečeme z něho kremrole,šátečky i slané tyčky k vínu, tedy abych byla přesná peče manžel.
        KREMROLE
        TUKOVÁ CIHLA
        25 dkg másla (nenahrazovat jiným tukem)
        4 dkg hladké mouky
        DRUHÉ TĚSTO-VODÁNEK
        21 dkg hladké mouky
        5 dkg hrubé mouky
        1 žloutek
        0,25 dkg soli
        0,5 dkg octa
        12,5 dkg vody
        Tuková cihla-zpracuje se máslo s moukou,vytvaruje se čtverec a dá se ztuhnout do lednice asi na 15-20 min.tak aby konzistence tukové cihly a vodánku byla přibližně stejná.
        Vodánek-k surovinám se přidá z tukové cihly asi 5 dkg a vše se zpracuje v pružné a nelepivé těsto a přikryté utěrkou se nechá odležet asi 15 min.Vodánek se rozválí do čtverce do něj se zabalí tuková cihla a opět se vše dá asi na 20 min.do lednice,pak se společně rozválí do obdélníku a skládá se z pravé a levé strany k sobě a pak obě půlky na sebe.Před skládáním je nutno přebytečnou mouku oprášit(nejlépe čistým štětcem).Nechá se opět asi 20min.odležet v lednici.Toto se opakuje ještě 3 x.Pak nakrájet z vyváleného těsta proužky,natočit na formičky a péci při teplotě 220 stupňů ,troubu neotvírat asi prvních 10 min.aby těsto nespadlo.
        Vím že se tento recept asi bude zdát složitý,ale výsledek je bezvadný.

        Comment


        • #5
          Re: Kremrole

          Dobrý den Hanko,to máte pravdu, že se to zdá být složité, ale až budu mít míň práce určitě to zkusím.Ivana
          Ivana M

          Comment


          • #6
            Re: Kremrole

            vy se mate hani ze pece vas manzel muj manzel zna jen chleba s maslem a pivo

            Comment


            • #7
              Re: Kremrole

              Teda Hani já jsem hlava dutá. Já jsem scháněla recept na listové těsto. Projíždím recepty z fóra, přejedu kremrole a vůbec jsem si neuvědomila, že jsou z listového a chtěla jsem je dělat. Vymámila jsem recept na Renče a dneska jsem ho udělala. Koukala jsem, že je dost podobný. Vy v receptu máte víc mouky, což je možná lepší. Šátečky jsou dobré, ale přijde mi to těsto mastnější než kupované. Dobrou noc přeje Ivana. :P
              Ivana M

              Comment


              • #8
                Re: Kremrole

                Ahojky,
                já listové těsto také kupuji mražené, pokud se mi povede jako včera tak koupím čerstvě udělané prodávají ho u nás v Plzni v jedné pekárně, ale mám recept na listové těsto, ale je z dob totality a musel být použit tuk VISA, který jsem v po revoluci již neviděla.
                Ten recept je: 42 dkg. hl. mouky, 10 lžic vody, 2 žloutky, 1 visa, 2 lžíce octa, osolit, těsto zpracovat a nechat v ledničce odpočitnou 2 hodiny.
                Vím, že jsem toto těsto děla dříve pořád a krásně listovalo. Ale nevím s jakým tukem to udělat. Dělala jsem těsto s herou i stelou, ale nebylo to ono. Možná někdo přijde na správný tuk.
                Dáša B.

                Comment

                Pracuji...
                X