Dobrý den, mám moc ráda lososa,ale nikdy ho neumím připravit tak, jako kuchaři v restauraci. Našel by se někdo, kdo by mi poradil s úpravou lososa? Děkuji
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Recepty - Losos
Collapse
X
-
Re: Recepty - Losos
Ahoj Petko, tak před chvilkou jsem Ti tu napsala 3 recepty, jak připravuji lososa já a na něco jsem klikla a ono se to vymazalo, takže ještě jednou.
Losos na víně a žapiónech
60 dkg lososa, slanina, asi 4 dkg, 4 dkg másla, cibule 10 dkg žamopiónů 2 dcl bílého vína, citrˇon
Maso nakrájíme a opečeme na slanině, asi 5 minut, na másle opečeme cibuli a přidáme žampióny, podusíme doměkka, přidáme opečenou rybu a slaninu, zalijeme vínem a zalijeme citronovou šťávou dodusímě doměkka.
Losos na sardelkách
60 dkg lososa, citrón, hlad. mouka, 10 dkg tuku, 3 sardelky (prodávají se v plechovce jako očka, bez oček) 2 dcl bílého vína cibule a pepř
Maso polijeme citr. šťávou osolíme a obalíme v mouce,na tuku opečeme , přidáme nakrájené sardelky a pak zalijeme vínem. Přidáme nakrájenou cibuli na kolečka a opepříme, společně podusíme doměkka
Losos ve vinném těstíčku
60 dkg lososa sůl, 1dcl bílého vína 1 vejce 6 dkg hl. mouky, bylinky
z vína mouky vejce soli uděláme těstíčko, můžeme přidat bylinky podle chuti, rozmarýn, pažitku, třeba i malý kousek nakrájeného pórku - pro barvu i chuť. Lososa osolíme namáčíme v těstíčku a smažíme.
Děvčata určitě přidají ještě nějaké recepty, já ho dělám ještě s různou zeleninou, podle toho co je k dostání, rajčata, papriky, zelené fazolky..
když budeš mít zájem, tak dej vědět, nejsou to moje recepty, mám starou kuchařku, kde jsem je našla a podle toho jsem to začala dělat Dobrou chuť Zrovna minulý týden o víkendu jsme ho měli... ahojHankaP
-
Re: Recepty - Losos
Ahoj Peťko.
Můj nej recept najdeš tady pod rp ryby - lososová paráda, to jsou takové roládky.
ale když chceš dokonalý steak : filet nakrájíš na silnější kusy, osolíš, opepříš a pokapeš citronovou štávou. V pánvi rozpálíš olivový olej s máslem a lososa orestuješ z obou stran. Nejdůležitější je :: opékat ho maximálně 5 min, jinak se vysuší a ztratí všechnu chut. Pak ho vyndáš a zabalíš do alobalu a dáš do tepla, já si ohřeju troubu a do vyputé to uložím. Tam pak dojde přesně tak jak má losos vypadat . Mezitím si orestuju třeba zeleninku, nejlépe Wok mraženou, a pak podávám se studenými omáčkami - dipy. Ty můžeš koupit hotové, nebo si uděláš - já dělám česnekový - prolisuji česnek, v misce promíchám se zakysanou smetanou a majolkou, nebo jen majolkou, nebo kari s limetkou / či citronem / : osmahu si trošku cibulky,přidám kari, nechám vystydnout, pak přidám majonésu, nebo kys. smetanu, ochutím limetkovou štávou nebo i kůrou, osolím a opepřím. Nebo křenový dip, do majolky křen, prostě můžeš si omáčku i vymyslet sama.
Nejdůležitější je lososa nepéci dlouho. to je základ.
Dobrou chuť.Iris
Comment
-
Re: Recepty - Losos
Ahoj Petko.Take se pridavam.Ja delam lososa na mnoho zpusobu,ale nejrychlejsi a nejjednodussi je tento:lososa si nakrajis vetsi kousky - porce nebo ho muzes nechat v celku,osolis,opeprsis a v hnicku si rozmichas trosku oleje s asi dvouma strouzkama cesneku.Tim toho lososa potom potres a bud usmazis a nebo upeces v troube.Ja ho davam do trouby a pecu jen z vrchu a opravdu jen maximalne 3 az 5 minut,aby jak zde uz bylo zmineno se nevysusil.Podavam s brambory.Tak nejaky ten receptik vyzkousej a dej nam vedet,jak se povedlo a jak chutnalo.Pekny den.RendaRenda
Comment
Comment