Prosím o pomoc. Hledám recept na štrůdl, který pekla babička. S těstem vždycky bouchala o stůl a byl z něho výborný štrůdl, těsto je snad trochu podobné listovému, ale nebylo tak mastné. Kdyby snad někdo znal vložte ho prosím. Děkuji předem.
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
závin
Collapse
X
-
Re: závin
Ahojky mzdovko, moje babička dělala tažený závin se kterým se bušilo o vál. Já jsem ho natočila a je po názvem tažený závin 1. Jenom už s ním nemlátím, to mě bolela ruka a pořádně ho propracuji dlaní. Takový malý kousek těsta jde pak krásně vytáhnout. Babička na něj ještě sypala osmaženou strouhanku a hodně jablek a závin byl pak hodně vysoký. Zdraví Ivana M
-
Re: závin
Mám taky jeden recept , od mé tchyně, těsto je bez tuku - 45O g kladké mouky, sůl, do hrnečku dám vlažnou vodu, 1 vejce a lžíci octa, rozkvedlám a přidám do mouky, zpracuji těsto, já do něj bouchám kloubama skrčených prstů, zadělané těsto do bochánku nechám stát pod teplým hrncem asi 2O minut, pak ho dám na pomoučený ubrus a potřu máslem a vytahuji do tenka.
Posypu upraženou strouhankou, jablky, cukrem, skořicí a ořechy a ještě pokapu máslem. Perfektní je nápln z máku a višní, tenhle se jí ještě teplý.
Třeba je to ten recept, který hledáte.Iris
Comment
Comment