Prosím o radu, často dělám žloutkové věnečky nebo větrníky, ale neumím tu karamelovou polevu. Na netu jsem našla, že se má rozpustit 22 dkg krystalu, přidat 3 lžíce mléka a vmíchat 22 dkg cukru moučky. Bohužel mi z toho vzniknul takovej kámen, takže nemám odvahu vyzkoušet to znovu. Takže místo karamelu dělám buď bílkovou nebo citrónovou, jsou také výborné, což o to, no s tím karamelem by to bylo zas něco jiného... Neporadíte mi, prosím, některá? Moc díky. Iveta
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Karamelová poleva na větrníky
Collapse
X
-
Re: Karamelová poleva na větrníky
Ivet, já ti neporadím, ale najeď si na http://www.cukrar.cz, možná, že tam něco najdeš.
-
Re: Karamelová poleva na větrníky
Ivet, teď mě napadlo, což dát trochu moučkového cukru a do něj trochu karamelu. Já bych to riskla a udělala trošinku a viděla bych . Ztuhnout by určitě měl.Já mám doma oříškový a je výborný třeba na poháry. Byl to jen nápad, ale na ten web se podívej, je tam poradna, určitě ti někdo poradí. Měj se . Jana H.
Comment
-
Re: Karamelová poleva na větrníky
Moc se omlouvám, ale nějak mám teď málo času, tak odpovídám, až teď..............
Karamelová poleva na větrníky se dělá takto:
V kastrolku se upálí krupicový cukr do zlata, pozor nespálit, pak je to hrozně hořké......takže jen lehce, fakt na barvu....
Pak se přidá smetana na vaření a na nejmenším plameni provaří do hustoty jako salko, pokud je poleva hustá, přidá se smetana, pokud je řídká, opatrně za stálého míchání vyvařit..........
Přecedí se přes sítko do misky a na potírání si vezmeme velký štětec.....jde to líp a nemáme velké ztráty.........
Tak doufám, že jsem trochu pomohla a že není pozdě.........
Comment
-
Původně odeslal Irena Zobrazit příspěvekMoc se omlouvám, ale nějak mám teď málo času, tak odpovídám, až teď..............
Karamelová poleva na větrníky se dělá takto:
V kastrolku se upálí krupicový cukr do zlata, pozor nespálit, pak je to hrozně hořké......takže jen lehce, fakt na barvu....
Pak se přidá smetana na vaření a na nejmenším plameni provaří do hustoty jako salko, pokud je poleva hustá, přidá se smetana, pokud je řídká, opatrně za stálého míchání vyvařit..........
Přecedí se přes sítko do misky a na potírání si vezmeme velký štětec.....jde to líp a nemáme velké ztráty.........
Tak doufám, že jsem trochu pomohla a že není pozdě.........
Ela
Comment
-
Ta poleva je přesně takto:
250 dkg cukru krupice
200 ml šlehačky na šlehání
Cukr nasypte do kastrolu a nechte roztavit na zlatý karamel.Jakmile cukr zkaramelizuje,přilijte do něj horkou šlehačku a míchejte do hladka a do husta.Pozor aby to nevzkypilo,pořád míchat.
Už jsem ji dělala,ale nesmí do vlhka,potom teče.Last edited by Jaruš; 05.06.2012, 00:53.
Comment
Comment