Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Angrešt

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Angrešt

    Holky, prosím poraďte....... Já totiž moc nezavařuju a dneska mi manžel dotáhl kýbl angreštu a já nevím, co s ním. Jestli zavařit, nebo sirup, nebo džem. Jestli máte některá nějaký receptík, tak mi prosím poraďte. Díky
    IRENA

  • #2
    Re: Angrešt

    Z angreštu je dobrý kompot, musí se očistit okvětí. To je nejlepší uřezávat nožíkem a zařízni trošičku pod okvětí, abys nemusela propichovat každý angreštek zvlášť. To se dělá aby nepraskal, když je to na kompot. Na nálev se dává na 1l vody 40-50 dkg cukru, podle toho jak je sladký angrešt a jak to chceš mít sladké. Angrešty pak omyješ a nacpeš do sklenic a zaleješ ještě teplym nálevem, ne horkym a steriluješ 20 minut.
    Jinak je taky docela dobrá nějaká marmeláda, ale ta je taková bledá, tak je dobré do ní přimíchávat barevné ovoce, třeba rybíz. Ale na to bys potřebovala mašinku nebo robota, který tě oddělí pecičky od toho masíčka. Nebo se to taky dá dělat tak, že to rozvaříš a propasíruješ přez řídkou tkaninu, aby tam nebyly ty pecičky. Tam se dává 40-50dkg cukru a nebo zase podle sladkosti plodů. Ale to je dost zdlouhavý. Ivanka tam má myslím nějaký recept na marmeládu asi jahodovou, tak tak se to musí vařit a ke konci se přidá cukr. Do angreštu se moc pektogelu nedává ten dobře želíruje. Tak Irčo, do toho. Věrka.
    Věrka.

    Comment


    • #3
      Re: Angrešt

      Věrko, díky
      IRENA

      Comment

      Pracuji...
      X