Dobrý den, žiji v Austrálii a moc ráda bych vyzkoušela vaše recepty. Mám ale problém sehnat suroviny. Třeba klasický tvaroh je tu k nedostání, do všeho se tu dává ricotta a nebo mascarpone. Přijde mi, že jsou na pečení docela řídké. A s jakýmkoliv pečícím tukem se už můžu rozloučit . Mohu místo něj použít máslo? Nemáte pár triků, jak na to vyzrát? Děkuji moc.
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Nedostupné suroviny
Collapse
X
-
Re: Nedostupné suroviny
:P Dobrý den Madlo, doufám že někdo poradí lépe než já, nebo to odsouhlasí. Dělala jsem tiramisu z mascarpone, to je fakt řídký. Jestli to budete dávat na koláč jako náplň a péct to, tak já bych tam přimíchala vejce a určitě na 25 dkg jedno, nebo vanilkový pudinkový prášek, jestli u vás je. Hotový koláč nechat vychladnout a pak nemůže ta náplň podle mě vytéct.
Co se týká másla, tak někdo peče jenom z másla a hlavně vánoční cukroví. Napsala jsem ještě děvčatům a tak ohledně toho másla snad ještě někdo poradí. Některé koláče jsem už z másla dělala a bylo to dobré. Z Prahy zdraví IvanaIvana M
-
Madlo, do řídké nádivky se může přidat trochu pudinku, nebo trochu nastrouhaných piškotů. Ještě si vzpomínám co dělávaly naše babičky, když měly málo tvarohu, tak ho nastavily strouhanými vařenými bramborami, samozřejmě to nesmí být jen bramborový, to by nebylo tvarohový, ale bramborový a to určitě také zahustí. Také se dá zahustit když se přidá trochu krupicové kaše. Budeš muset trochu experimentovat, co se tě nejvíc osvědčí. Možná, že si ještě na něco vzpomenu. To máslo se použít dá, samozřejmě je to potom kaloričtější, ale v tom případě bych asi nedávala tolik másla a nahradila bych ho trochu šlehačkou, nebo smetanou. Tak zkoušej a přeju úspěch, ať se podaří. Věrka.
Comment
-
Děvčata,já peču a krémy dělám jedině z AB másla ,vyrábí ho Jihočeská Madeta.Je v něm trochu rostlinného tuku . Nikdy se mi nic nesrazilo ,a těsto je taky dobré.Co vy nato děvčata? Tvarohy zahušťuji 1 vajíčko, a smetanový puding podle potřeby.Božena
Comment
-
Madlo, já taky dávám do všeho máslo, takže pečící tuk jako Heru apod. můžeš klidně nahradit máslem.. Co se týká toho tvarohu, dávám z vajíčka pouze žloutek a 1-2 lžíce vanilkového pudingu. Jinak vím, že někdo si dělá domácí tvaroh sám, potřebuješ k tomu čerstvé mléko - z trvanlivého to asi nepůjde. Nemám to vyzkoušené, pro mně je rychlejší si skočit pro tvaroh do hypermarketu, který mám za rohem. Ale jestliže tvaroh u vás není běžně k mání, zkus vyzkoušet tady podle toho receptu http://www.oetker.cz/recepty/receptyf.p ... radi=R2200 - vezmi si z toho návod na ten domácí tvaroh, za vyzkoušení nic nedáš, maximálně zkazíš 1 litr mléka liduška
Comment
-
Ahoj Madlo klidně máslo do pečení dej já taky peču z másla.Nebo si najdi máslo komb. s rost.tukem to taky jde ale do krémů je řídké.Do tvarohu dej žloutek z vejce a úplně obyčejný Solamyl asi tolik jako za 1 pudink.prášek.Moje babička dělala tvaroh z kyselého mléka které nachala překapat přes plátýnko a nakonec to vymačkala.Přeji hodně úspěchů s recepty.Maruška
Comment
-
Vyroba domaciho tvarohu
Ze 3 litru mleka je asi 1kg mekkeho tvarohu. Mleko naleju do kastrolu, zahreju asi na 40'C a vyklopim do nej asi 0.2l bileho jogurtu. Neni treba rozmichavat. Jogurt pusobi jako starter, bez nej tady mleko nekysne, ale horkne. Necham stat asi 2 dny pri pokojove teplote. Kdyz je zima, obcas trochu prihreju, abych proces zrychlila. Po dvou dnech zahreju asi na 50-60'C, tim se tvaroh krasne srazi. Pak naleju do tenkeho platna, zavazu tkanickou, povesim na kohoutek u drezu a necham nekolik hodin odkapat. Jako starter lze pouzit i kysanou smetanu a podobne kysele mlecne vyrobky.
Comment
-
Madlo my když žili v zahraničí tak taky nebyl tvaroh. Vyráběla jsem ho takto.
3 l mléka tučného
1 půllitrový kefír
Zamíchám a dám do trouby na 50 stupňů na 3 hodiny nepřikryté.
Když vychladne dáme do gázy a zavážu těsně a pověsím třeba nad dřez přes vařečku
Nechám nejlépe do rána vykapat a vždy utahuju,aby to bylo nacpané a rychleji odtékala voda.Je z toho nádherná hrouda tvarohu a výborného.
Je to vyzkoušené,dělali jsme to 5 let pomalu každý týden.
Comment
-
Tak jsem zkusila postupovat podle navodu na oetker.cz, kde do mleka pridaji citron nebo ocet a chvili povari. Ja jsem pridala ocet. Bilkovina se srazila, ale tvaroh nemel hladkou konzistenci a hlavne nebyl ani trosku nakysly, takze to vlastne vubec nebyl tvaroh. Nejpodobnejsi to asi bylo syru ricotta. Jeste se chystam na recept od Jarus, tomu verim, jen se trochu bojim, zda se mi v troube nerozpusti drzadla od hrnce.
Comment
Comment