Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Domaci nudle polevkove

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Domaci nudle polevkove

    Dobry den,
    rad bych poprosil o radu jakou mouku mam pouzit na domaci nudle do polivky.Hledal jsem ruzne a taky jsem nasel ruzne nazory a pre,ze tato mouka do toho ma prijit(hladka,polohruba,hruba).Radsi si udelam nudle doma protoze jsem trpelivy a pak nejsem v CR.Do nedavna jsem kupoval vlasove nudle z Kypru,ale ty uz prestali prodavat a ty druhe jsou moc hrube,to si uz muzu rovnou uvarit spagety,ze.takze pokud tedy budete nekdo chtit poradit,budu rad.Jinak Ivanko,mozna by nezaskodilo udelat i videorecept.Zatim to jdu nahradit Celestynskyma nudlema.Preji vsem pekny den.Pavel.61

  • #2
    Pavle61, j používám polohrubou. Ahojky.
    Jana H.

    Comment


    • #3
      Vím, že moje babička kdysi používala, hrubou. I v některých starších kuchařkách je uvedená hrubá. Mamka si koupila strojek na nudle, to jsem byla ještě malá a u toho byl přiložen návod, že se má používat polohrubá mouka. Tak používala jen polohrubou a já nějakých 25 let co vařím tak taky jen polohrubou a nudličky mám jedna báseň.
      HankaP

      Comment


      • #4
        Ahojte, my davame hrubou a nudlicky jsou taky SUPEEEERRR!!!
        Marie z Moravy

        Comment


        • #5
          Já taky podle babičky hrubou a hlavně zdůrazňovala, žádnou vodu a nechat odpočinout pod nahřátým kastrolem. Dělám to tak a jsou vinikající.
          Renata

          Comment


          • #6
            Já dávám na 1 vejce 7 plných lžíc hrubé mouky, 2 lžíce vody.

            Comment


            • #7
              Dávám hrubou mouku,vejce káv.lžičku oleje.
              MARUŠKA

              Comment


              • #8
                Já jsem vždycky dávala hrubou mouku za půl vajíčka vody a trochu oleje. Už nudle jen kupuju, ale musím říct, že domácí jsou domácí.
                Věrka.

                Comment


                • #9
                  Původně odeslal maruška Zobrazit příspěvek
                  Dávám hrubou mouku,vejce káv.lžičku oleje.
                  Marusko, ten olej bude vychytavka, vyzkousim, diky! M.
                  Marie z Moravy

                  Comment


                  • #10
                    Já dávám hrubou mouku.

                    Comment


                    • #11
                      Já dělám podle j. olivera, míchám polohrubou a hrubou mouku .. tak na 125 g z každé, velké vejce a vždycky ještě 2-3-4 žloutky navíc, vodu nedávám, někdy kápnu olivový olej,.. s těstem se krásně pracuje .
                      Iris

                      Comment


                      • #12
                        Já dávám hrubou,těsto nesmí být tuhé, aby šlo co nejslábjec vyválet.Moje nudličky jsou v galérce.

                        Comment


                        • #13
                          Já dávám hrubou. Jinak z toho těsta pak udělám buď nudle nebo je nastrouhám na struhadle na takévé malé jakoby nočky.
                          Potřebujete půjčit čtěte zde.
                          Pokud budete někam cestovat určitě se vám hodí cestoní pojištění.
                          Máte vozidlo a myslíte si, že Vám nestačí povinné ručení, pak je právě pro Vás toto havarijní pojištění.

                          Comment


                          • #14
                            Milé dámy, dnes jsme dělali domácí nudle, ovšem dle kuchařky z minulého století, snad vydání Rettigové. Tam se neuvádí druh mouky, ale jen že tu nejdražší, s tím, že na 1/8 mouky patří 1 žloutek, takže jsme to dělali z polohrubé a původně začínali na 8 žloutcích, ale nakonec jich padlo 12. Bez vody a oleje je to ale mazec. V kuchařce se píše, že nic z toho do domácích nudlí nepatří. Těsto je ale stejně hutné jako třeba bramborové, jenže ne tak vláčné. Po provlhnutí je ale nádherné a fajn se válí. Krájel jsem asi půl druhé hodiny, takže mám tlapičky celé otlačené. Pro zvědavce /klasicky nožem/.
                            Ale zeptám se Vás: moje babička pocházela z moravského Slovácka a tam se domácím nudlím říkalo lokše.
                            Všechno bylo jak uvádíte v podstatě vy, jen s tím rozdílem, že jakmile se pláty daly sušit, tak buď před sušením nebo po částečném oschnutí se plát stočil do ruličky a když se to pak krájelo, byly z toho šíleně dlouhé nudle. Já to zkusil taky - když se to jen trochu nechá oschnout, krásně se to stočí, ale těsto opět začne vlhnout. Když je to vyválené jako maxi plát, tak z toho zas nenakrájím dlouhé, souměrné nudle. Samozřejmě, že mohl na to existovat nějaký udělátor, co by ty nudle nakrájelo v dlouhých uzounkých pásech, ale nic takového jsme doma neměli.
                            Nevíte, jak to smotat, abych dokázal nařezat dlouhé nudle? /V podstatě jsou asi dlouhé, jako prodávané hnízda, jenže asi 3-4 mm široké/

                            Vařeno dle : Slavínová, Milada - Velká ilustrovaná kuchařka z roku 1898
                            Last edited by Kocour Garfield; 19.12.2011, 17:52. Reason: dodána kuchařská kniha

                            Comment


                            • #15
                              Zkus smotat a krájet šikmo....
                              Iris

                              Comment

                              Pracuji...
                              X