Oznámení

Collapse
No announcement yet.

falešný marcipán

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • falešný marcipán

    Ahoj všem, prosím vás šikovné cukrářky o radu při potahování dortu falešným marcipánem-recept mám opsaný od Irenky. Zdálo se že je vše v pohodě, dokud jsem rozválený marcipán nechtěla přenést na můj maxi dort vějíř.Marcipán se trhá, teče pod prstama, takže je nemožné ho přenést na dort.Neví někdo čím to je, co chybí či přebývá?Ingredience jsem použila stejné jako je v receptu, jen v dvounásobném množství.Díky Jana

  • #2
    Jediné, co mě napadá je, že byl řídký, nebo spíš měkký. S marcipánem dělám často, nevím, jaký má recept Irenka, já používám teď tento: 200 g sušeného polotučného mléka, 200 g cukru moučka, 30 g rozpuštěného 100% tuku, 1 bílek (velikost neřeším), 3 polévkové lžíce medu, mandlové aroma a voda - vodu vždy přidávám moc opatrně, protože mám pocit, že i když používám stejný cukr a téměř vždy stejné mléko, tak pokaždé dávám vody jiné množství, rozdíl je sice nepatrný, ale někdy i pár kapek navíc stačí. Marcipán na potažení velkých ploch dělám trošičku tužší, sice válčím s vyvalováním, ale lépe se mi přenáší, vyvaluji na igelitu (rozstříhnu velký pytel do koše), který si přichytím na stůl, aby se mi nešoupal, pokud možno vytáhnu varhánky, ale i když se mi nějaké udělají a jsou na marcipánu, tak je zahladím, po vyválení oddělám igelit, dám si dort pokud možno co nejblíže k marcipánu a ten opatrně přehodím igelitem navrch. Pod marcipán mažu korupus marmeládou, ne moc, jenom tak na zatažení děr, mažu i boky, protože používám krém s pomazánkového másla a zakys.smetany a na tom by se marcipán roztékal. Když mám pomazáno dobře, tak dokonce můžu marcipánem trochu šoupat a upravit ho na korpusu, pak teprve sloupnu igelit, vyhladím (někdy dokonce obtištěné sklady nechám, vypadá to jako ze zmuchlaného a narovnaného papíru) a dokončím. No a když se mi to přeci jenom potrhá, tak to sundám, otřu případné zbytky marmelády nebo krému (normálně mokrým ubrouskem), znovu propracuju, většinou víc podsypu solamylem, tím se to přihustí a znovu vyválím...... Jo někdy je to s marcipánem psina, nepeču tolik, jako holky na livingu, takže nejsem vymarcipánovaná, někdy se s tím musím poprat, ale zatím se mi to vždy podařilo. Hezký den. Jana V.

    Comment


    • #3
      Já si koupila v obchodě pravý mandlový marcipán a je to tvrdé,tak nevím jak to rozválím a nemám to v lednici,nevyschlo to??Ale je originál zabalený,dá se to nějak změkčit aby se to dalo vyválet??

      Comment


      • #4
        Nikdo se na odpověď neozval a tak jsem to prostě na řez politý čokoládou nastrouhala a vypadalo to moc pěkně.

        Comment

        Pracuji...
        X