Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Vaření rýže

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Vaření rýže

    Ahojky všem.
    Potřebovala bych radu ohledně vaření rýže.Nemyslím ted vtěch varných sáčcích.Manžel začal cvičit a zachutnala mu tahle rýže.Chce abych mu ji začala dělat,ale já nevím jak.Slyšel,že někdo ji dělá i v troubě.
    Nemám sní zkušenosti,tak prosím o radu.
    Předem děkuju.

    Mirča

  • #2
    Mirčo,těch způsobů je určitě víc,napíšu ti jak ji dělám já.
    Na kastrólek si dám dvě lžíce oleje,nechám rozehřát,na to nasypu propláchnutou rýži,orestuju a pak zaliju studenou vodou.Na dva hrnky rýže dám čtyři hrnky vody.Osolím,do prostřed posadím cibuli,do které zapíchnu pár hřebíčků.Stáhnu plamen na nejmenší a vařím,až se voda vsákne.Vždycky se mi povede.Já jsem antitalent na vaření rýže v sáčku,buďto ji rozvařím,nebo nedovařím .Děvčata určitě napíšou víc.
    Rýži zdar !
    Marunka

    Comment


    • #3
      Marunko děkuju někdy vyzkouším.

      Comment


      • #4
        Ahoj Mirčo,
        já dělám rýži v troubě.Napřed si dám olej nebo sádlo na kastrol,já to dělám v ohnivzdorné míse,zesklovatím na tom nakrájenou cibulku a přidám propláchnutou rýži,zamíchám a doleju vodu Je to 1:2..rýže.voda a osolím.Trochu to povařím na plamani,aby se voda trochu vsákla a dám pozvolna péct do trouby.Ochutit to můžeš hřebíčkem nebo tam někdy dám trochu vegety.
        Naše děti chtějí vždy rýži od babičky a tak jí tak říkáme.
        Mě rýže v sáčkách nechutná nebo ji neumím uvařit!
        Maruna

        Comment


        • #5
          Mirčo,
          já vždycky vařila sáčkovou rýži z Penny Marketu - taková modrá krabička a ta byla výborná, vůbec nebyla rozvařená. No a najednou ji už neprodávají, tak mně to donutilo vařit rýži normálně (protože ostatní sáčky se mi taky rozvářely).
          A dělám jí úplně stejně jako Marunka .
          Nejdůležitější je poměr, já dávám 1,5 hrnku rýže, 3 hrnky vody.

          2 hrnky rýže bylo pro nás až moc
          Vyzkoušej a když rýži uvařím i já, tak snad každý
          Gábina

          Comment


          • #6
            My kupujeme rýži v modré krabici a ta je nejlepší,nikdy se mi nerozvařila.Manžel chutnal tu rýži a ta mu chutná víc.Holky děkuju za rady.

            Mirča

            Comment


            • #7
              Já dělám jako Marunka a vlastně i Maruna, dělám v troubě, ani neodměřuji hrnkama, nasypu rýži, opražím a zaleju vodou tak, aby jí bylo prst a půl nad rýží, během dušení v troubě ji pak zkontroluju a lehounce ke konci promíchám vidličkou, síš jen jakoby napíchám, aby se vypařil i ten zbytek vody na dně a dopeču. dávám ještě bobkový list.
              Iris

              Comment


              • #8
                Dělám rýži naprosto stejně jako Iris. Někdy místo "bobkáče" dám vegetu nebo kostičky mrkve.
                Mirka

                Comment


                • #9
                  Ahojky.Tak až budu dělat rýži,tak ji vyzkouším podle vás

                  Mirča

                  Comment

                  Pracuji...
                  X