Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Vaření rýže

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Vaření rýže

Ahojky všem.
    Potřebovala bych radu ohledně vaření rýže.Nemyslím ted vtěch varných sáčcích.Manžel začal cvičit a zachutnala mu tahle rýže.Chce abych mu ji začala dělat,ale já nevím jak.Slyšel,že někdo ji dělá i v troubě.
    Nemám sní zkušenosti,tak prosím o radu.
    Předem děkuju.

Mirča

Mirčo,těch způsobů je určitě víc,napíšu ti jak ji dělám já.
    Na kastrólek si dám dvě lžíce oleje,nechám rozehřát,na to nasypu propláchnutou rýži,orestuju a pak zaliju studenou vodou.Na dva hrnky rýže dám čtyři hrnky vody.Osolím,do prostřed posadím cibuli,do které zapíchnu pár hřebíčků.Stáhnu plamen na nejmenší a vařím,až se voda vsákne.Vždycky se mi povede.Já jsem antitalent na vaření rýže v sáčku,buďto ji rozvařím,nebo nedovařím .Děvčata určitě napíšou víc.
    Rýži zdar !
    Marunka

Comment

Marunko děkuju někdy vyzkouším.

Comment

Ahoj Mirčo,
        já dělám rýži v troubě.Napřed si dám olej nebo sádlo na kastrol,já to dělám v ohnivzdorné míse,zesklovatím na tom nakrájenou cibulku a přidám propláchnutou rýži,zamíchám a doleju vodu Je to 1:2..rýže.voda a osolím.Trochu to povařím na plamani,aby se voda trochu vsákla a dám pozvolna péct do trouby.Ochutit to můžeš hřebíčkem nebo tam někdy dám trochu vegety.
        Naše děti chtějí vždy rýži od babičky a tak jí tak říkáme.
        Mě rýže v sáčkách nechutná nebo ji neumím uvařit!
        Maruna

Comment

Mirčo,
          já vždycky vařila sáčkovou rýži z Penny Marketu - taková modrá krabička a ta byla výborná, vůbec nebyla rozvařená. No a najednou ji už neprodávají, tak mně to donutilo vařit rýži normálně (protože ostatní sáčky se mi taky rozvářely).
          A dělám jí úplně stejně jako Marunka .
          Nejdůležitější je poměr, já dávám 1,5 hrnku rýže, 3 hrnky vody.

2 hrnky rýže bylo pro nás až moc
          Vyzkoušej a když rýži uvařím i já, tak snad každý
          Gábina

Comment

My kupujeme rýži v modré krabici a ta je nejlepší,nikdy se mi nerozvařila.Manžel chutnal tu rýži a ta mu chutná víc.Holky děkuju za rady.

Mirča

Comment

Já dělám jako Marunka a vlastně i Maruna, dělám v troubě, ani neodměřuji hrnkama, nasypu rýži, opražím a zaleju vodou tak, aby jí bylo prst a půl nad rýží, během dušení v troubě ji pak zkontroluju a lehounce ke konci promíchám vidličkou, síš jen jakoby napíchám, aby se vypařil i ten zbytek vody na dně a dopeču. dávám ještě bobkový list.
              Iris

Comment

Dělám rýži naprosto stejně jako Iris. Někdy místo "bobkáče" dám vegetu nebo kostičky mrkve.
                Mirka

Comment

Ahojky.Tak až budu dělat rýži,tak ji vyzkouším podle vás

Mirča

Comment

Pracuji...
                  X