Oznámení

Collapse
No announcement yet.

pangas na vánoce

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • pangas na vánoce

    Dobrý den, mohl byste mi někdo poradit? Chtěla bych na vánoce udělat pangase klasicky v trojobalu, ale nechci ho smažit těsně před večeří. Můžu ho třeba předsmažit ráno a navečer už jen dopéct v troubě? Bude potom stejně dobrý - křupavý?

  • #2
    Já bych řekla, že asi žádné smažené jídlo nebude už po ohřátí křupavé.
    Já aspoň tedy zbylé řízky i kapra ohřívám v horkovzdušné troubě a je to sice o hodně lepší než v mikrovlnce,
    ale vyloženě křupavé to není nikdy.
    Hlavně pangas chce před obalením opravdu pořádně vysušit od veškeré vody. Jinak se strouhanka loupe....

    Comment


    • #3
      DankoS, obávám se, že tohle možné není. Kdyby to možné bylo, tak by i v restauracích měli nasmaženo do zásoby a hostům by to ohřívali jak na běžícím pásu. Dokonce maso nelze ani dopředu obalit a později před servírováním smažit. To je proto, že maso pouští po osolení vodu, trojobal by zvlhl a loupal by se. Dopředu se dají obalovat jen sýry nebo žampióny. Vím, že někdy je program na štědrý den nabitý, rodiny se navštěvují, chodí se do kostela nebo na procházku, prostě chce se toho stihnout moc. Asi bych se nezúčastnil některé aktivity rodiny a vše si připravil v téhle době. Také je řešení bramborový salát a polévku udělat den předem a na slavnostní večeři si nechat jen to obalování a smažení. Dá se to stihnout během doby, než se nám ohřeje hrnec s polévkou.
      Last edited by ; 19.12.2009, 10:26.

      Comment


      • #4
        Přesně tak,čerstvě smažený řízek nemůže už nikdy být křupavý,než čerstvý.Vždyť je to brzy hotové,to se nemusí tak dlouho propékat jako maso,tak raději čerstvé.

        Comment


        • #5
          Děkuji vám za rady Tak to raději nebudu riskovat zkaženou večeři

          Comment


          • #6
            Na Vánoce jsem klasicky pro kapra, ale kdo nemá rád vybírání kostí tak je to takové dobré řešení. A rozhodně smažit před večeří
            Potřebujete půjčit čtěte zde.
            Pokud budete někam cestovat určitě se vám hodí cestoní pojištění.
            Máte vozidlo a myslíte si, že Vám nestačí povinné ručení, pak je právě pro Vás toto havarijní pojištění.

            Comment


            • #7
              No já se hlavně spíš divím, že chceš dělat ke štědrovečerní večeři pangase. Vždyť je to kvalitativně horší ryba než kapr... A toho, když naložíš do mléka den předem, tak vůbec není cítit rybinou ani bahnem. My teda děláme klasika kapra v trojobalu, někdy ho doplníme lososem. Ale vím, že spoustě lidí nechutná ryba v trojobalu, tak jí grilují. Mně třeba zaujaly tyhle recepty na grilované ryby: http://www.grilykrby.cz/ryby-na-grilu/, dají se tam najít opravdu lahůdky, takže inspirace je. Ale pangase bych nechala na všední den, když není nic lepšího po ruce...

              Comment

              Pracuji...
              X