Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Plněná panenka

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Plněná panenka

    Máte někdo zkušenosti s pečením plněné panenky? Chtěla bych ji mít přesně takovou dorůžova a bojím se, že jí přepeču. Medajlonek na pánvi nebo biftek poznám stiskem na pánvi, ale jak poznám tohle? Neznáte nějaký fígl?

  • #2
    Já panenku dělám často, vyčetla jsem jeden fígl na netu / pokud nemáš, jako já jehlu s teploměrem / nejdřív samozřejmě maso zprudka opečeš a pak dáš do trouby. Jestli ji chceš mít růžovou ..... tak na 225 st., asi za 1O minut do ní píchneš dlouhou vidličku a necháš asi 4O secund a když ji vytáhneš,dáš si ji na ret, když je vlažná, není to ještě ono, musí být horká, ale tak, aby jsi ji vydržela mít chvilku na té puse. Když to nevydržíš, tak se spálíš a panenka je už vysušená. Neměla by sé péct déle než 15 min.,
    Tak držím palce. Já jsem to zkoušela, vidlička byla tak teplá, ale ne horká, bála jsem se , že se spálím, tak jsem asi 4 min, přidala pečení a bylo to OK.
    Iris

    Comment


    • #3
      Jo to je dobrý.Díky moc. To zkusím. Doufám, že nebudu přijímat návštěvu s pusou jak havajský domovník

      Comment


      • #4
        Ivanko, asi jiná cesta není, leda zakoupit tu jehlu s teploměrem, píšou, že uvnitř by měla být teplota asi 42 st., já už si pusinku pálit nemusím, už to tak nějak poznám podle oka.
        Panenku milujeme a když ji dělám obalenou ve slanině, peču déle,asi 4O min, máme to tak rádi. Tak at se vede a nezpal si .......rtíky. Nejdřív to vem přes prst... to není tak vidět před návštěvou srandičky vid, tak at se ti to povede. ahoj.
        Iris

        Comment


        • #5
          Tak hlásím, že návštěva už odfrčela i s panenkou v břiše. Tak jsem se nakonec při všech plánech co jsem měla nestačila podívat ani na hodinky v kolik jsem tu pannu zapínala. Prostě jsem frkla hranolky do friťáku(bylo jich skoro kilo, takže chvilku trvaly)a když byly hotové, tak jsem jednu pannu rozřízla a byla přesně taková jak jsem jí chtěla mít. Propečená, ale uvnitř lehounce růžová. Plnila jsem jí nádivkou z kachních jater(orestovaných), žampionů, oliv a mandlí. Byla to velká dobrota a skvěle to i vypadalo. Kupodivu se mi to podařilo i pěkně naservírovat(to je moje velká Achilova pata-uvařím cokoliv, je to i výborné, ale na talíři to vypadá jako hromada)No tak zaplaťpámbu to mám za sebou a můžu z toho mít i dobrý pocit-co víc si přát?!
          Díky za rady.
          Ivana

          Comment

          Pracuji...
          X