Dobrý den, máte prosím někdo zkušenost se zavařováním hlavních jídel? Ráda přivítám jakoukoliv radu. Děkuji moc a všem pěkný den. Eva
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Zavařování jídel
Collapse
X
-
Dobrý den, záleží na jak dlouho to chcete. Jestli např. na dovolenou, nebo muži na cesty. Já zavařovala do sklenic s víčky Omnia. V zimě stačí, až začne vařit, tak tu hodinku. V létě musíte druhý den zopakovat. Záleží jestli je možnost skladovat v chladu, nebo ne. Já zavařovala všechny omáčky, už zahuštěné, pokud není možnost jídlo dodělat. Dají se i polévky, luštěniny apod.. Podívejte, co se prodávají konzervy hotovek, to vše můžete i domácí.
Jestli to nestačí, ptejte se. Určitě poradí i děvčata.Renata
-
Když jsme jezdili na dovku manžel zavařoval roštěnky,guláš,špan.ptáčky a jiné masíčko do Omnia sklenic víčka s červenou gumičkou.Vařil 1 hodinu na 100 stupnů v zavařovacím hrnci.Nyní tak zavařujeme i uzené a pečené maso.Stačí ta hodina,maso už prošlo tepelnou úpravou při vaření,pečení,uzení či dušení.
Sklenice o obsahu 700 ml
Comment
-
Dobrý den Evo,
moje rodina chtěla na dovolenou zavařit pokaždé hovězí na houbách (rýže se dá uvařit všude), a rajskou omáčku s hovězím (těstoviny jsou také hned) no a klasika pečené vepřové maso (teď bych vzala bůček zavařený podle Ivanky). Všechno jsem zavařovala jako masové konzervy tzn. opakovat po 24-48 hod. ještě jednou l hodinu. Nemělo to chybu.Alena J
Comment
-
Tak mi to někam zmizlo. Tak znova, Já hotová jídla taky zavařuji radši klasicky, nerada bych se otrávila. Jinak zavařuji už několik let v tlakáči.Okurky, čalamádu a i kompoty. Do tlakáče se mi vejdou čtyři velké sklenice, na dno dám čistý hadřík a asi dvě decky vody. Když začne syčet, po pěti minutách upustím páru a vyndám. Vložím další atd.. Nálev dávám horký, od druhé várky je to fofr a jsem moc spokojena.Renata
Comment
Comment