Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Zavařování jídel

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Zavařování jídel

    Dobrý den, máte prosím někdo zkušenost se zavařováním hlavních jídel? Ráda přivítám jakoukoliv radu. Děkuji moc a všem pěkný den. Eva

  • #2
    Dobrý den, záleží na jak dlouho to chcete. Jestli např. na dovolenou, nebo muži na cesty. Já zavařovala do sklenic s víčky Omnia. V zimě stačí, až začne vařit, tak tu hodinku. V létě musíte druhý den zopakovat. Záleží jestli je možnost skladovat v chladu, nebo ne. Já zavařovala všechny omáčky, už zahuštěné, pokud není možnost jídlo dodělat. Dají se i polévky, luštěniny apod.. Podívejte, co se prodávají konzervy hotovek, to vše můžete i domácí.
    Jestli to nestačí, ptejte se. Určitě poradí i děvčata.
    Renata

    Comment


    • #3
      Když jsme jezdili na dovku manžel zavařoval roštěnky,guláš,špan.ptáčky a jiné masíčko do Omnia sklenic víčka s červenou gumičkou.Vařil 1 hodinu na 100 stupnů v zavařovacím hrnci.Nyní tak zavařujeme i uzené a pečené maso.Stačí ta hodina,maso už prošlo tepelnou úpravou při vaření,pečení,uzení či dušení.
      Sklenice o obsahu 700 ml
      MARUŠKA

      Comment


      • #4
        Dobrý den Evo,
        moje rodina chtěla na dovolenou zavařit pokaždé hovězí na houbách (rýže se dá uvařit všude), a rajskou omáčku s hovězím (těstoviny jsou také hned) no a klasika pečené vepřové maso (teď bych vzala bůček zavařený podle Ivanky). Všechno jsem zavařovala jako masové konzervy tzn. opakovat po 24-48 hod. ještě jednou l hodinu. Nemělo to chybu.
        Alena J

        Comment


        • #5
          Děkuji všem za rady a mám ještě jeden dotaz. Zavařujete vždy jen v zavařovacím hrnci? Právě jsem četla na fóru o zavařování v mikrovlnce.....Vím, že možností je několik, poraďte. Díky

          Comment


          • #6
            Evi maso v mikrovlnce nezavařuju jen zeleninu a ovoce.Lepší je když to projde varem.
            MARUŠKA

            Comment


            • #7
              Tak mi to někam zmizlo. Tak znova, Já hotová jídla taky zavařuji radši klasicky, nerada bych se otrávila. Jinak zavařuji už několik let v tlakáči.Okurky, čalamádu a i kompoty. Do tlakáče se mi vejdou čtyři velké sklenice, na dno dám čistý hadřík a asi dvě decky vody. Když začne syčet, po pěti minutách upustím páru a vyndám. Vložím další atd.. Nálev dávám horký, od druhé várky je to fofr a jsem moc spokojena.
              Renata

              Comment

              Pracuji...
              X