Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Zavařování jídel

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Zavařování jídel

Dobrý den, máte prosím někdo zkušenost se zavařováním hlavních jídel? Ráda přivítám jakoukoliv radu. Děkuji moc a všem pěkný den. Eva

Dobrý den, záleží na jak dlouho to chcete. Jestli např. na dovolenou, nebo muži na cesty. Já zavařovala do sklenic s víčky Omnia. V zimě stačí, až začne vařit, tak tu hodinku. V létě musíte druhý den zopakovat. Záleží jestli je možnost skladovat v chladu, nebo ne. Já zavařovala všechny omáčky, už zahuštěné, pokud není možnost jídlo dodělat. Dají se i polévky, luštěniny apod.. Podívejte, co se prodávají konzervy hotovek, to vše můžete i domácí.
    Jestli to nestačí, ptejte se. Určitě poradí i děvčata.
    Renata

Comment

Když jsme jezdili na dovku manžel zavařoval roštěnky,guláš,špan.ptáčky a jiné masíčko do Omnia sklenic víčka s červenou gumičkou.Vařil 1 hodinu na 100 stupnů v zavařovacím hrnci.Nyní tak zavařujeme i uzené a pečené maso.Stačí ta hodina,maso už prošlo tepelnou úpravou při vaření,pečení,uzení či dušení.
      Sklenice o obsahu 700 ml
      MARUŠKA

Comment

Dobrý den Evo,
        moje rodina chtěla na dovolenou zavařit pokaždé hovězí na houbách (rýže se dá uvařit všude), a rajskou omáčku s hovězím (těstoviny jsou také hned) no a klasika pečené vepřové maso (teď bych vzala bůček zavařený podle Ivanky). Všechno jsem zavařovala jako masové konzervy tzn. opakovat po 24-48 hod. ještě jednou l hodinu. Nemělo to chybu.
        Alena J

Comment

Děkuji všem za rady a mám ještě jeden dotaz. Zavařujete vždy jen v zavařovacím hrnci? Právě jsem četla na fóru o zavařování v mikrovlnce.....Vím, že možností je několik, poraďte. Díky

Comment

Evi maso v mikrovlnce nezavařuju jen zeleninu a ovoce.Lepší je když to projde varem.
            MARUŠKA

Comment

Tak mi to někam zmizlo. Tak znova, Já hotová jídla taky zavařuji radši klasicky, nerada bych se otrávila. Jinak zavařuji už několik let v tlakáči.Okurky, čalamádu a i kompoty. Do tlakáče se mi vejdou čtyři velké sklenice, na dno dám čistý hadřík a asi dvě decky vody. Když začne syčet, po pěti minutách upustím páru a vyndám. Vložím další atd.. Nálev dávám horký, od druhé várky je to fofr a jsem moc spokojena.
              Renata

Comment

Pracuji...
              X