Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Recepty - jen vyzkoušené nebo i zkopírované ?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Recepty - jen vyzkoušené nebo i zkopírované ?

    Jani,určitě jsi to myslela dobře.Ovšem neodpustím si poznámku,že okopírovat recept a vložit ho sem není problém.Já si totiž do včerejška myslela, že se tady píší recepty osobně vyzkoušené od pisatele. No a teď do mne .

    Mimochodem našla jsem toto http://www.labuznik.com/search_resul...zev+ASC&in=all
    __________________
    Iva4
















    Členem od: Mar 2009
    Místo: Ostrava
    Příspěvky: 1140

    Dnes, 17:14
    Ahoj Ivo4, odhadla jsi mě ok, že jsem to myslela dobře.
    Upřímně, to bychom se musely zeptat Ivanky a holek, jestli je to pravidlo, že recept musí být odzkoušený, protože já tu vkládám recepty v dobré víře, že někdo - včetně mě, když budu mít čas a ingredience - ho vyzkouší a řekne svůj názor, případně vychytávky nebo rady, co a jak třeba zlepšit.
    Protože, upřímně, 60 gulášů bych nestihla uvařit a poté dát do fóra, a když to vložím, někdo si ten čas najde, třeba na něj bude mít chuť a pak může napsat, jestli byl dobrý a doporučit ostatním. ( nebo taky ne.. )
    Tak jsem napsala svůj náhled a teď se můžeš pustit zase ty do mě.


    Ivanko a holky, prosím o váš názor, nerada bych dělala něco nevhodného.

    Dík moc.
    anina s.

  • #2
    Janino já bych taky byla za,aby se sem dávaly recepty vyzkoušené,protože o tom to je,že si předáváme zkušenosti,kdyby někdo nevěděl jak na to,protože my to nemáme s videem.Proto je fajn,když to někdo už dělal a tak to většinou je.Ty guláše si myslím,že většina z nás máme z emailů,protože tam chodí takových souborů spousty. Toť můj názor.

    Comment


    • #3
      Ahoj děvčata, tak já teď mluvím jako majitelka stránek, od které taky někdo něco kopíruje. Takže když třeba bude na mimibazaru napsáno výborná polévka z brokolice a odkaz na moje stránky, tak to se mě bude líbit a myslím že i ostatním. Jako je tady odkaz na labužníka, tak to se jemu určitě taky líbí a tady to může být.
      Představte si, že jak mám recept svůj na stránkách, tak za ta zhlédnutí jsou nějaké body a těma se vlastně dostanete výš ve vyhledávači. ALE když někdo zkopíruje stejný recept, tak ten automat pozná, že je už někde duplicitní a nerozlišuje, který byl první a dělí se o ty body a potom vlastně klesáme na tom vyhledávači. Ty menší stránky se potřebují dostat výš, protože nemají takovou návštěvnost jako třeba ten mimibazar.
      Takže určitě majitelé jiných stránek nemají radost, když sem někdo okopíruje psaný recept. Sice jsme to někomu dovolily, ale málo.
      Jinak k tomu jestli je to odzkoušené, tak si můžeme klidně psát už jsem to dělala, nebo ne. Někdy je ten recept zajímavý a třeba to někdo zkusí a napíše.
      Takže se děvčata vyjádřete ať nejsem lidová vypravěčka jenom já.
      Ivana M

      Comment


      • #4
        Původně odeslal Ivana Zobrazit příspěvek
        Jinak k tomu jestli je to odzkoušené, tak si můžeme klidně psát už jsem to dělala, nebo ne. Někdy je ten recept zajímavý a třeba to někdo zkusí a napíše.
        Takže se děvčata vyjádřete ať nejsem lidová vypravěčka jenom já.
        Ivanko, a taky Jaruš, děkuju za názor, opravdu bych nerada dělala něco nevhodného a Ivě4 jsem napsala, jak to vidím já, proto když vkládám recept, který mě zaujal a neměla jsem příležitost ho ještě udělat, a vím, že někdo jo, píšu i autory knih, a snažím se napsat, jestli jsem zkoušela nebo ne, případně, jestli chutnalo.
        Ty guláše např. mi přeposlala kámoška a autor tam není, tak pokud by to někomu vadilo, nebudu je vkládat...
        Ta rychlá pizza je z emailu od té samé kámošky přeposlaná, ale teď si nevzpomenu, jestli jsem ho nejdřív vložila a pak pekla nebo upekla a pak napsala jako vyzkoušený.
        Já se ráda dělím o recepty, i od mých rodičů mám recepty, které vařili oni, moc mi to chutnalo, tak jsem to dala " do placu ", ale ještě jsem to třeba nevařila, protože mi to chutná a chlapovi nebo klukovi třeba ne.

        Tak a teď jsem pro změnu za spisovatelku já.

        Všem příjemný večer.
        anina s.

        Comment


        • #5
          Ahojte děvčata,labužníka jsem uvedla jako příklad kolik je zhruba možností (pod názvem guláše nalezeno 409 receptů). Opravdu je jednoduché zadat do některého vyhledavače,třeba na centrumu ,,rizoto,, a vyjede mi nabídka receptů. Mejlem také dostávám recepty.Dnes jsem z anglického servru obdržela 147 receptů na přípravu kuřecích prsou.Zhruba polovina bude zajímavá, tak je tady dám?!?! Co když to tak udělá každý,protože to, co není zajímavé pro mne je zajímavé pro druhého.To se nezlobte,ale na to nemusím chodit na tyto stránky,kde narazím na nevyzkoušené recepty.Tím nevyzkoušeným myslím to, že disponuji receptem,nevařila a ani jsem nejedla určitý pokrm.Taky nezapomeňte,že na tyto stránky chodí ti, co se teprve učí vařit,nebo ti co jak se říká ,,připálí i čaj,,. A myslím si, že recept, na který pisatel nedokáže při případném dotazu reagovat odpovědí je k ničemu.
          Každý z nás začínal a byl rád za každou radu.Dnes, dá se říct, že jsme zkušení a ty maličkosti jsou nám samozřejmé.
          Právě ty zkušenosti,které se zde předávají a také osvědčené recepty, vytváří na těchto stránkách to jedinečné domácí prostředí, na rozdíl od jiných, kde jsou jen nabouchané recepty.
          Toť můj názor
          Iva4

          Comment


          • #6
            Ahoj děvčata, já osobně bych byla pro dávat sem jen recepty odzkoušené s případnými vychytávkami, proto je tu k tomu prostor pro vyjádření názorů. Už taky proto, že Ivančiny webové stránky jsou o konkrétních vyzkoušených receptech.
            Blanka

            Comment


            • #7
              Souhlasím s tím,aby zde byly uváděné recepty odzkoušené a aby ten kdo to chce zkusit měl možnost se poradit popřípadě l nějakému problému.Jak odpovím,když jsem ještě nedělala?Já myslím že tím že budeme se odkazovat na jiné stránky a weby,že poškozujeme Ivanku a proto jsem za ty recepty,které jsme už vyzkoušely.Na těchto stránkách jsme díky Ivance a proto bychom měly respektovat její názor a požadavek,abychom ji spíše vyzdvihly a ne ponížily-myslím v žebříčku o nej kuchařku a ta si myslím že pro nás je už teď.

              Comment


              • #8
                Původně odeslal blanca Zobrazit příspěvek
                Ahoj děvčata, já osobně bych byla pro dávat sem jen recepty odzkoušené s případnými vychytávkami, proto je tu k tomu prostor pro vyjádření názorů. Už taky proto, že Ivančiny webové stránky jsou o konkrétních vyzkoušených receptech.



                Holky, to já nevěděla, nemyslela jsem to zle a tak se přizpůsobím a budu vkládat jen vyzkoušené i když Ivance by to nevadilo, ale já nechci dělat něco nevhodného.
                Dík všem za názor a že jsem to začala vidět z jiného úhlu.
                Všem pěkný večer.
                anina s.

                Comment


                • #9
                  Původně odeslal Jana
                  Připojuji se k názoru děvčat.Myslím si také,že sem patří naše recepty ale ne kopírované.Myslela jsem si to hned,když jsem tady ty recepty viděla,ale netroufla jsem si to napsat.
                  Recepty na stejné guláše jsem emailem také dostala a ještě spoustu dalších na příklad
                  52 x kotlety.Došlé emaily s recepty si ukládám a někdy vyzkouším.

                  Jani, pošli mi prosím na email ty recepty, protože tady je určo vkládat nebudeš.
                  Já mám moc ráda kotlety a ty recepty by se mi hodily, sbírám recepty.
                  Já ty guláše nedostala na email od holek, ale od kámošky z Jeseníků a nevěděla jsem, že jsou tak rozšířené.
                  Tak dík předem za ty recepty, až se ti bude chtít.
                  Papa.
                  anina s.

                  Comment


                  • #10
                    Nedošla ti zpráva?.....
                    Zkusím znovu...
                    anina s.

                    Comment


                    • #11
                      Já sama dávám recepty co jsem sama vyzkoušela a vychytávky k nim.V tom je KOUZLO těchto webových stránek.Opsat recept není žádné umění to umíme každá ale PŘEDAT svoje ZKUŠENOSTI to se cení.Mám pravdu,že děvčata.
                      Předpokládám že i vy které vkládáte recepty jsme je vlastnoručně vyzkoušely.!!!
                      MARUŠKA

                      Comment


                      • #12
                        Maruško a ostatní děvčata,díky, že jste mne v mé výtce nenechaly samotnou.
                        Iva4

                        Comment


                        • #13
                          Maruško máš pravdu,já mám všechny recepty taky sama vyzkoušené
                          LENKA

                          Comment


                          • #14
                            Mila devcata .Zdravim vas a jsem rada ,za tyto webove stranky.najdu v nich rady od zkusenych kucharek.Mozna pra nektere jsou to malickosti /Prazene mandle -malo oleje,vlastni jednoducha vyroba formicek,rakvicky do formicek -supr napad ,a mnoho dalsich/Ale pro mne maji cenu zlata .A video to nema chybu.Ziji v Chicagu a mnohe me kamaradky jsou take rady za vase rady.Dekujeme vsem .

                            Comment

                            Pracuji...
                            X