Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Cukroví při akutním zánětu slinivky

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Cukroví při akutním zánětu slinivky

Mám 6měs. po operaci žlučníku, s následnou akut.pankreatitidou. Nemá někdo recepty na cukroví při nemocné slinivce? Vánoce přicházejí!!!!!!!!!

Teda ,zdravím Vodafone, předem se omlouvám, ale při akutní slinivce!!!??? To tedy zbývají pouze tak suché piškoty!!! Měla jsem tuto dietu před operací a asi tak 3-4 měsíce po operaci.
    Mám rovněž skoro 8 měsíců po operaci žlučníku,nyní skoro bez problémů,ale snažím se nejíst hlavně tučné a smažené.
    Jinak v receptech je-dietní bramb.salát pro žlučníkáře a smažený řízek dietně upravený-obojí i pro slinivkáře vyzkoušeno.
    Není to tedy cukroví,ale možná se recept může hodit.
    Jedla jsem i před operací,po odeznění akutní stádia,ale raději vyzkoušet opatrně jen trochu,dodržet ten druh jogurtu,ale určitě to nejíst v akutní fázi, pokud máte velké potíže.
    No a k tomu cukroví!!!????
    Syn má chronickou slinivku a pouze v klidovém období,si může dovolit,cukroví podobné lineckému, z co nejmenším nebo žádným obsahem tuku a bez různých dráždidel jako oříšků,koření apod.
    Mám někde odkaz na vynikající stránky slinivkářky, opravdu rady, které nám moc pomohly!!
    Jo tak tady jsou a je tam i nějaké pečivo a cukroví, (kromě jiného)

http://hanci.blog.cz/0610/par-recept...reaticke-diete

http://hanci.blog.cz/0703/dodatek-k-pankreaticke-diete
    Najděte si Slinivku.....
    Jen upozorňuji, nejsou to moje stránky,ale jiné Hančí.,je to pouze náhodná shoda jmen.
    Taky tam doporučuje někdo čaj od Popova na slinivku,s vynikajícími výsledky,synovi na slinivku pomáhá heřmánkový a mě na žlučník třezalkový čaj, tak třeba vám tyto rady budou taky k užitku, dejte vědět, jak se vám ty stránky líbili a hlavně jestli něco z toho pomáhá a ulevilo se vám.Moc vám to přeji,není to vůbec příjemné,ani jednoduché,tak hodně úspěchů v léčbě a mlsání!!!!
    Last edited by Hančí; 06.10.2009, 04:26.
    Hančí

Comment

salát a řízek

Paní Hančí, děkuju za skvělé rady!!!!!!!! Já bych byla vděčna za ten dietní recept na řízek a bramborový salát! Bez toho si vánoce neumím představit! Mám štěstí, že všechno výborně snáším. Hodně si peču sladkosti podle upravených receptů. Ale zákusek s černou kávou mi bude chybět nejvíc! Místo toho piju Meltu s piškotama! Děkuji Ivana

Comment

V těch vašich radách a receptech o slinivce jsem našla recept na moučník-dietní keksy, které jsem už jednou na internetu zahlídla. Pak jsem to nemohla dlouho najít! Až teď, díky vám.Ještě jednou mockrát děkuji. Budu mít cukroví. Taky si upeču bílkový chlebíček se suš.meruňkami a s tím vaším receptem na salát a řízkem, budu mít vánoce jak se patří. Děkuji Ivana

Comment

Vodafon-Ivanko, jsem moc ráda, že to někomu pomůže, ty stránky našel vloni synátor a moc nám oběma pomohly!!!
          Ležela jsem taky s ošklivým zánětem žlučníku vloni v listopadu v nemocnici a pustili, mě snad dva dny před vánoci domů, s tím že držet přísnou dietu!!!

Jak já byla šťastná!! Dala jsem si prvně po roce (nejdřív tedy Isochol) a jen jeden malej kousek řízku a salátu taky jen poskrovnu,jo a sklínku 1 dcl Plzeňskýho piva a čekala a dobrý. To byl pocit blaha, ti povím.
          Opravdu to mě ani synovi nic neudělalo
          Tak pak jsme si ho zas udělali až o velikonocích, to už jsem v únoru byla po operaci.
          Najeď si tady nahoře na --Vaše recepty- Dieta-hubnutí-recepty--....
          Tam najdeš -Řízek pro žlučníkáře- a -Dietní bramborový salát-žlučník apod.

Jinak tady si tykáme, tak ahojky a doufám, že bude líp!!
          Mě i synovi chvála Bohu,už je !!!!
          Pokud budeš mít ještě nějaký dotaz nebo jen tak chuť, klidně mi napiš soukromou zprávu, ať tady s tím nezacláníme!!!!! Jo a na revanš by mě zajímaly ty upravené receptíky na pečení ??!! Zkus je tam do diet vložit!! Nebo mi písni na tu soukr.zprávu!! Budu se těšit.Pá
          Last edited by Hančí; 09.10.2009, 03:33.
          Hančí

Comment

Pracuji...
          X