Nakládala jsem po dlouhé době zelí (sůl, cibule) do skla na mléčné kvašení. Teď to mám v přepravce a to má 24 hodin stát. Jenže se vloudila chybička (PŘÍMO CHYBA) a je to příšerně slané. Moje chyba, špatně jsem přepočítavala. Už jsem dokoupila další hlávky zelí, ale obávám se že to moc nepomůže. Co mohu ještě udělat?? Vše jsem krouhala na robotu (který se mi mimochodem ve 3/4 práce pokazil, zbytek ručně) je to 8 hlávek zelí. Prosím Vás pomozte, zda to přepláchnout - nevím. Děkuji moc
meda
Ahoj Medo, určitě neproplachuj, to by Ti nevykysalo. Kolik jsi dala soli na 10kg zelí. Dává se 10 dkg, ale když je ho třeba 30dkg tak to vůbec nevadí, jenom je tvrdší a bělejší. Ono se to proleží a při mléčném kvašení se sůl zredukuje. Hlavně až jej budeš vařit, tak ho propláchni a už nesol. Můžeš přidat 2 lžičky cukru při vaření.
Comment