Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Deko

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Deko

    Dobrý den dneska jsem zavařovala okurky a udělala jsem si nálev z Deka ale zarazilo mně že se okurky nemusí sterilizovat je tomu opravdu tak nebo to tam nebylo pouze napsané??? Máte s tím někdo zkušenosti? A za jak dlouho bych je mohla otevřít cca měsíc? Díky za odpověd Jitule

  • #2
    Jitko, já nevím, ale já když jsem používala deko, tak jsem stejně sterilovala. Když jsem zalévala horkym nálevem, tak jsem sterilovala kratší dobu a když studeným, tak těch 20 minut.
    Věrka.

    Comment


    • #3
      Tak já okurky dělám vždycky s DEKEM a nikdy nesteriluji. Dělám to přesně podle návodu - uvařit Deko, nechat vychladnout a pak zalít okurky, zavíčkovat a HOTOVO. Nikdy mi žádný nechytly plíseň.
      Gábina

      Comment


      • #4
        Já vždy sterilizuji
        MARUŠKA

        Comment


        • #5
          Když jsem byla malá holka, tak mamka celá leta nakládala okurky do Deka a nesterilovala, až do mého nástupu do práce.
          Tam jsem jedla okurky od kolegyně a vzala jsem si od ní recept a začali jsme u nás dělat okurky sterilované.
          Nějak nám víc chutnaly. Ale myslím, že každý si najde tu svoji chuť.
          Ten nálev je na receptech.
          HankaP

          Comment


          • #6
            Jsou dva druhy Deka jedno je steril.a druhé se ne!!
            Lilie

            Comment


            • #7
              Deko

              Moc díky za rady nakonec jsem to nesterizilovala.Vyzkouším to bez toho a uvydím za jak dlouho je tak můžu zkusit ochutnat? Jitule

              Comment


              • #8
                Deko

                Já jsem vždycky zavařovala do Deka bez sterilování, protože okurky nejsou měkké a rozmáčené, ale krásně tvrdé a křupavé. A ochutnat můžete kdykoliv po vychladnutí.

                Comment

                Pracuji...
                X