Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Deko

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Deko

Dobrý den dneska jsem zavařovala okurky a udělala jsem si nálev z Deka ale zarazilo mně že se okurky nemusí sterilizovat je tomu opravdu tak nebo to tam nebylo pouze napsané??? Máte s tím někdo zkušenosti? A za jak dlouho bych je mohla otevřít cca měsíc? Díky za odpověd Jitule

Jitko, já nevím, ale já když jsem používala deko, tak jsem stejně sterilovala. Když jsem zalévala horkym nálevem, tak jsem sterilovala kratší dobu a když studeným, tak těch 20 minut.
    Věrka.

Comment

Tak já okurky dělám vždycky s DEKEM a nikdy nesteriluji. Dělám to přesně podle návodu - uvařit Deko, nechat vychladnout a pak zalít okurky, zavíčkovat a HOTOVO. Nikdy mi žádný nechytly plíseň.
      Gábina

Comment

Já vždy sterilizuji
        MARUŠKA

Comment

Když jsem byla malá holka, tak mamka celá leta nakládala okurky do Deka a nesterilovala, až do mého nástupu do práce.
          Tam jsem jedla okurky od kolegyně a vzala jsem si od ní recept a začali jsme u nás dělat okurky sterilované.
          Nějak nám víc chutnaly. Ale myslím, že každý si najde tu svoji chuť.
          Ten nálev je na receptech.
          HankaP

Comment

Jsou dva druhy Deka jedno je steril.a druhé se ne!!
            Lilie

Comment

Deko

Moc díky za rady nakonec jsem to nesterizilovala.Vyzkouším to bez toho a uvydím za jak dlouho je tak můžu zkusit ochutnat? Jitule

Comment

Deko

Já jsem vždycky zavařovala do Deka bez sterilování, protože okurky nejsou měkké a rozmáčené, ale krásně tvrdé a křupavé. A ochutnat můžete kdykoliv po vychladnutí.

Comment

Pracuji...
                X