Zdravím všectkých, čo sa tu dostali
Tak, v pondelok som bol v Bratislave v Avione, a bol som na obede v tamtej Áziskej reštaurácii, Sunshine. K hlavnému jedlu dostanete okrem ryže aj taký kapustný šalát, viem, že hlavnými ingredienciami sú kapusta ocot, kari korenie.
Včera som sa snažil o pokust napodobniť to.
Zobral som hlávku normálnej kapusty, kari korenie, normálny vínny ocot, olivový olej, cukor, a soľ.
Kapustu som pri mojej najlepšej zručnosti nedokázal nakrájať na dosť tenké nudličky, tie boli dosť hrubé. Stred som vykrojil, nerobil by tam dobrotu.
Spravil som si nálev, od oka, ale približne, asi z dvoch-troch deci octa, dvoch-troch čajových lyžíc kari korenia, lyžičky a pol soli soli, dvoch a pol polievkyvých lyžíc soli, a pol polievkovej lyžice oleja, a poriadne premiešal.
Nálev som vylial na pokrávaný kapustu vo velkej šalátovej mise, premiešal dvomi vidličkami až mi išli rukly odpadnúť!
Mno, po ochutnávke sa to ani neblížilo, aby som nechodilk okolo horkej kaše.
Zavrel som misu viečkom, pretrepal, a nechal odležať cez noc.
Chuť po odležaní bola už lepšia, je to relatívne blízko, ale stále to nieje ono.
Poradil by mi tu niekto, kto vie variť, ak v tej reštike bol? Vďaka
Tak, v pondelok som bol v Bratislave v Avione, a bol som na obede v tamtej Áziskej reštaurácii, Sunshine. K hlavnému jedlu dostanete okrem ryže aj taký kapustný šalát, viem, že hlavnými ingredienciami sú kapusta ocot, kari korenie.
Včera som sa snažil o pokust napodobniť to.
Zobral som hlávku normálnej kapusty, kari korenie, normálny vínny ocot, olivový olej, cukor, a soľ.
Kapustu som pri mojej najlepšej zručnosti nedokázal nakrájať na dosť tenké nudličky, tie boli dosť hrubé. Stred som vykrojil, nerobil by tam dobrotu.
Spravil som si nálev, od oka, ale približne, asi z dvoch-troch deci octa, dvoch-troch čajových lyžíc kari korenia, lyžičky a pol soli soli, dvoch a pol polievkyvých lyžíc soli, a pol polievkovej lyžice oleja, a poriadne premiešal.
Nálev som vylial na pokrávaný kapustu vo velkej šalátovej mise, premiešal dvomi vidličkami až mi išli rukly odpadnúť!
Mno, po ochutnávke sa to ani neblížilo, aby som nechodilk okolo horkej kaše.
Zavrel som misu viečkom, pretrepal, a nechal odležať cez noc.
Chuť po odležaní bola už lepšia, je to relatívne blízko, ale stále to nieje ono.
Poradil by mi tu niekto, kto vie variť, ak v tej reštike bol? Vďaka