Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Jak využít pr.do peč.jinak než na pečení

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Jak využít pr.do peč.jinak než na pečení

    Prášek do pečiva na čištění koberců,mastných fleků,čalouněný nábytek:
    Koberec posypame práškem a necháme 20min.působit.Pokud máme koberec někde více znečistěný,tak tato místa posypeme práškem trochu víc.Po zkušenosti s práškem poprvé jsem byla spokojena ,ale pak se znovu zašlapal a ten prášek tam nebyl dobrý.Rada,prášek na koberce néé.
    Prášek na mravence: je také dobrý nasypat tam,kde jsou mravenci a když do prášku přisypeme ještě pálivou papriku,tak je to účinější.
    Prášek na čištění šperků: Na dno malého kastrůlku dáme alobal,na to položíme šperky ,nalijeme půl kastrůlku vody 1 prášek a chvilku povaříme.
    Práškem vyčistíme odpady: Do odpadu nasypeme několik prášků,tak 3-4 ks, zalijeme octem a necháme chvíli působit,asi 20min.Potom odpad propláchneme horkou vodou.
    Prášek do myčky,nebo do pračky: Do pračky nasypeme1/2 prášku,na to nalijeme 300ml octa a zapneme pračku na 90°C na poloviční program a pak to jen 2x necháme máchat.Do myčky to napsané nemám,ale když je to do pračky,tak to myslím může být i do myčky a nechala bych to množství stejně jako do pračky a na 70°C a projít bez nádobí celý program.
    Myslím si,že je to lepší ,než ty chemie co do myček prodávají .V myčce se to pak máchá a suší,tak to není třeba oplachovat,jako v pračce.
    Prášek na sporák: Uděláme si z prášku a vody kašičku a potřeme sporák a necháme asi 10-15 min působit.Potom jen umyjeme.
    Prášek na vyčištění zašlé trouby: 3-4 balíčky prášku rozsypeme v troubě,zahřejeme na 200°C a necháme tak 5 minut působit .Pak ji vypneme a necháme 20minut ještě zavřenou.Po té jen vymyjeme.
    Když se nám připeče nějaká dobrota: Do nádoby nalijeme vařicí vodu a nasypeme 2 balíčky prášku a necháme 1/2 hod.působit,nebo to také můžeme 10min.povařit.Potom nám jde nádoba krásně umýt.
    Prášek na vymytí varné konvice: Do konvice dáme 1 lžičku prášku,1/2 sklenice octa a konvici zalijeme do půlky vodou,povaříme a necháme 1hod.odstát.Vodu vylijeme,dáme čistou a ještě jednou necháme projít varem.
    Prášek na zahnědlou kojeneckou umělohmotnou lahev,nebo termosku:
    Do nádoby nasypeme 1-2 bal.prášku,zalijeme horkou vodou a necháme působit 30min.Po té důkladně protřepeme a vymyjeme horkou vodou.
    z Jak vyčistit zašlé smaltované nádobí,nebo smaltový dřez? Navlhčíme dřes nebo nádobí,posypeme práškem a necháme působit do rána.Potom jen umyjeme.
    Prášek nám vyčistí spáry mezy obkladačkama:
    Uděláme si z prášku a vody kašičku a namažeme spáry.Necháme působit asi 20min,záleží,jak jsou spáry znečičtěné a pak teplou vodou umyjeme.
    Pokud by se nám stalo,že nám došel pr.do peč.tak ho můžeme nahradit 3-4 lžícemi rumu,to odpovídá 1 prášku do pečiva.
    .................................................. .................................................. ..........................

    JINÉ RADY:

    .................................................. .................................................. .........................
    Ocet proti plísni na okurky a brambory:
    10 l vody promícháme s 3/4 l octa a polijeme brambory ještě v začátcích ,hned jak brambory trochu povyrostou asi tak do 20 cm výšky,toto uděláme 1 den a druhý den to ještě zopakujeme.Víc už je tímto roztokem nepoléváme.
    Okurky také v začátku jak vyrostou a mají tak 4-5 lístečků a postup je stejný jako na brambory.Také to můžeme udělat i u rajčat.Pokud se nám stane,že přeci jen rajčata chytí plíseň,tak od spodu otrháme všechny zelené porosty,zůstane nám jen stonek a rajčata,nebojte se,že by vám rostlinky zašly,dělám to už nekolik let a vždycky rajčátka zčervenají a ještě se k nim dostane lépe sluníčko.
    Hned na začátku pokud jsou lístky úplně u zeminy,tak je otrhávám,rádi tam žloutnou a chytají plíseň.
    Jak dostat z oblečení žvýkačku?
    Oděv dáme do mrazáku a necháme zmrznout a žvýkačka nám půjde krásně pryč.
    Chceme-li,aby nám prádlo po několika praní nevybledlo?přidáme do várky prádla 1 čl mletého pepře a prádlo nám nebude pouštět barvu.
    Zbavte se v lednici a v mrazáku nepřijemného pachu:
    Když vymačkáte citron,tak ho nevyhazujte a dejte ho do ledničky,nebo do mrazáku,zmyzí Vám nepřijemné pachy.Vždycky když vymačkám nový citron,tak v ledničce ten starý vyměním.
    Zabraňte slepování rýže: Přidejte do vroucí vody lžičku citronové šťávy a rýži načechrejte vidličkou.
    Proti pachu nohou? Ponořte si nohy každý den do silného odvaru černého čaje.Opakujte si několikrát koupel a tím Vám zmyzí nepřijemný pach.
    Jak využít slupku banánu? Slupkou banánu krásně vyčistíte polobotky.
    POZOR ! NIKDY NEPOUŽÍVEJTE OCET NA ŠPERKY OSAZENÉ KAMENY,NEBO
    PERLAMI,MOHL BY SE ZBAVIT LESKU NEBO DOKONCE SE I ROZPUSTIT.
    Jak vybělíme záclony? Napusťte si do vany vodu a nalijte tam 1 skleničku modrého ingoustu,rozmíchejte a namočte záclony.Pokud je hodně záclon,dejte 2 skleničky ingoustu.Nechte tak 3 hod.namočené a vyperte.Nebojte,záclony se neobarví,ba naopak.
    Last edited by AnnaA; 01.09.2010, 00:45.
    ANIČKA A


  • #2
    Mila Anicko, vyborne rady. Vzdy vyhledavam v novinach nove poznatky na ulehceni prace. I kdyz leccos clovek zna, alespon si to pripomene. Moc diky.

    Comment


    • #3
      je možno zadat www.receptar.cz a rady vše tam je
      MARUŠKA

      Comment


      • #4
        Původně odeslal maruška Zobrazit příspěvek
        je možno zadat www.receptar.cz a rady vše tam je
        Maruško, klikla jsem na tvůj odkaz a ukázaly se mi nějaké akce.
        Chybička "v Metrixu"?

        http://www.receptar.cz/akce/seznam.phtml
        anina s.

        Comment

        Pracuji...
        X